STUDENTSKE AKTIVNOSTI


XIV festival studentskih radova VIPOS

Na XIV festivalu studentskih radova VIPOS, studenti Visoke poslovno-tehničke škole predstavili su deset radova, devet u takmičarskom delu i jedan u revijalnom.
U takmičarskom delu iz oblasti ekonomskih nauka, predstavljeno je osam, a iz oblasti informacionih tehnologija jedan rad. Prvoplasirani rad iz oblasti ekonomskih nauka je, prema ocenama žirija, "Kompostiranje", rad naše koleginice Milene Tomić, apsolventa studijskog programa Inženjerstvo zaštite životne sredine.
Studenti su ostvarili zapažene rezultate, predstavili su školu na najbolji način.

Takmičenje u besedništvu u čast Desanke Maksimović

Takmičenje u besedništvu u čast Desanke Maksimović održano je 16. maja 2017. godine u OS "Aleksa Dejovic" u Sevojnu. Jelena Marić, studentkinja II godine studijskog programa Menadžment u našoj Školi osvojila je drugo mesto.

Višijada 2017

U Bugarskom letovalištu Nesebar održava se tradicionalna Višijada uz učešće studenata naše Škole. Našim studentima četitamo na osvojenom prvom mestu u ženskoj košarci.

Studentsko prvenstvo Srbije u Judo-u

U Nišu je 15. aprila 2017. godine održano Studentsko prvenstvo Srbije u Judo-u. Naš student Bakić Almin je uspešno predstavljao našu Školu i osvojio bronzanu medalju. Čestitamo našem studentu na sjajnom rezultatu. Na tatamiju sportske hale OŠ “Miroslav Antić” u Nišu nadmetali su se džudisti osam Unierziteta iz Srbije.

Stručna poseta - Zavod za zaštitu prirode Srbije

U okviru Stručne prakse dana, 26. aprila 2017. godine studenti IV semestra Inženjerstva zaštite životne sredine sa prof. dr Snežanom Aksentijević, posetili su Zavod za zaštitu prirode Srbije.

Praktična nastava na studijskom programu Inženjerstvo zaštite životne sredine

U okviru praktične nastave u novembru 2016. god., na studijskom programu Inženjerstvo zaštite životne sredine studenti i profesori Škole su posetili sledeće institucije:

Poseta studenata Škole Forezničkom centru

U okviru stručne prakse, dana 28. januara 2015. godine realizovana je poseta studenata Visoke poslovno-tehničke škole strukovnih studija u Užicu, smer Inženjerstvo zaštite životne sredine, Forezničkom centru u Užicu.

Saradnja samo na fakultetu ali ne i u gradu - Vesti

U užičkom nedeljniku "Vesti" od 29. novembra 2013.god. objavljen je intervju sa predsednikom studentskog parlamenta naše Škole Jovanom Vistaćem pod nazivom "Saradnja samo na fakultetu ali ne i u gradu".Novinar D.Cvijović.

Stručna praksa

Stručna praksa studenata naše Škole studijskog programa Proizvodno-inženjerska informatika: Metalac - Gornji Milanovac, FRA Čačak i InMold Požega realizovana 23. maja 2013. godine.

Poseta sajmu Turizma

Poseta studenata Visoke poslovno-tehničke škole strukovnih studija u Užicu, studijski program Turizam, sajmu Turizma u Beogradu 23. februara 2013. godine.

Akcija - Očistimo Srbiju

Dana 09. juna 2012.godine je održana akcija "Očistimo Srbiju" u kojoj su učešće uzeli i studenti naše Škole. Časopis "Vesti", broj 3287, od 15.juna 2012.godine.

Obuka za turističke animatore

Najbolji studenti Visoke poslovno tehničke škole, odseka za turizam, pohađali su kurs za animatore u turističkim orgranizacijama u organizaciji više turističkih i privrednih organizacija sa Zlatibora. Predavači na kursu bili su iz agencije Futurizam u Novom Sadu. Prilog pripremila novinar Dragana Rosić

Microsoft Academic Alliance na VPTŠ

Prilog TV5 iz Užica povodom gostovanja MSDNAA na Visokoj poslovno tehničkoj školi, održanog 23. aprila 2012. Prilog je pripremila novinar TV5, Svetlana Savić

Microsoft MSDNAA promocija na VPTŠ - prilog televizije TV5

U prostorijama škole održana je prezentacija Microsoft Academic Alliance inicijative kojom se studentima i zaposlenima u akademskim institucijama omogućava besplatno korišćenje licenciranog Microsoft softvera. Prilog je emitovan na TV5, novinarka Ana Milanović