Tehnološko inženjerstvo - Aktivnosti


Akademija u medijima

01. jun 2022

Promocija studijskih programa Tehnološko inženjerstvo u emisiji "U centru pažnje", TV 5 Užice, 01. jun 2022.god. Gosti dr Vesna Marjanović, profesor strukovnih studija i naša studentkinja Milica Stojić.

Stručna praksa, JKP Duboko Užice

12. maj 2022

11.05.2022.god. studenti druge i treće godine, studijskog programa ekološko inženjerstvo, sa profesorkama dr Ljiljanom Trumbulović i dr Snežanom Aksentijević, u cilju sprovođenja stručne prakse i realizacije praktičnih vežbi iz nastavnog predmeta Upravljanje otpadom su posetili JKP Duboko Užice.
Pored toga što je ostvarena dobra komunikacija i podrška sa JKP Duboko, studenti su bili u prilici da se upoznaju sa organizacijom rada od momenta kada otpad dođe na deponiju, do odlaganja na telo deponije. Pružajući podršku jedni drugima, zajedno napredujemo i pojačavamo stepen motivacije za dalje učenje i rad. U naredne dve nedelje, koliko će trajati stručna praksa, JKP Duboko koje ide u korak sa savremenim metodama upravljanja otpadom, će preneti znanja i iskustva mladim kolegama.

Inženjerstvo zaštite životne sredine

25. jun 2021

Tema dana: Čovek i priroda - Inženjerstvo zaštite životne sredine

Stručna praksa

4. jun 2021

Katedra za Tehnološko inženjerstvo – Odsek Užice je u sklopu saradnje sa JKP Duboko Užice, obezbedila praksu svim studentima studijskog programa Ekološko inženjerstvo u JKP Duboko.

Svetski dan bezbednosti zdravlja na radu

28. april 2021.

Akademija strukovnih studija obeležila je Svetski dan bezbednosti zdravlja na radu, prilog TV5 Užice.

Praktične vežbe, Eko zaštita u industriji

14. mart 2020.

U okviru praktičnih vežbi iz predmeta Eko zaštita u industriji studenti VI semestra Tehnološkog odseka oba modula Ekološkog i Prehrambenog inženjerstva, sa predmetnim nastavnikom dr Snežanom Aksentijević, 9. marta 2020. godine posetili su tri poslovna sistema: Mlekaru „Spasojević“, BB Klekovaču i Hladnajču Dub.

Stručna praksa

27. decembar 2019

Poseta studenata II godine studijskog programa Menadžment i preduzetništvo, kao i studenata III godine studijskog programa Tehnološko inženjerstvo Valjaonici bakra Sevojno, u Sevojnu, 12.12.2019. god.

Stručna praksa

27. decembar 2019

Poseta studenata III godine studijskog programa Tehnološko inženjerstvo, modul Prehrambeno inženjertsvo, Poljoprivrednom kombinatu Zlatibor, 26.12.2019. god.

40 godina nastave inženjerstva zaštite životne sredine na TM fakultetu u Beogradu

24. decembar 2019

Povodom 40 godina nastave inženjerstva zaštite životne sredine na Tehnološlo-metalurškom fakultetu Univerziteta u Beogradu studenti Tehnološkog odseka Visoke škole strukovnih studija Užice su pozvani da proslave ovaj jubilej zajedno sa studentima fakulteta Tehnološko-metalurškog, Biološkog, Rudarsko-geološkog, Hemijskog i Geografskog u Beogradu, Fakulteta zaštite na radu i Mašinskog fakulteta iz Niša, Prirodno-matematičkog fakulteta iz Novog Sada i Tehničkog fakulteta iz Bora.

Praktična nastava

24. decembar 2019

Praktična nastava studenata naše Škole sa studijskog programa Tehnološko inženjerstvo iz nastavnih predmeta Bezbednost na radu i Tehnologije prečišćavanja otpadnih vodau (Valjaonica bakra Sevojno), kao i predmeta Bezbednost na radu u Vatrogasno-spasilačkojm jedinici Užice.

Praktična nastava, Bezbednost na radu

17. novembar 2018

Studenti Visoke škole strukovnih studija Užice su praktičnu nastavu iz predmeta Bezbednost na radu realizovali u kompaniji Valjaonica bakra Sevojno.

Stručna praksa

07. novembar 2018

Poseta profesora, dr Vesne Marjanović i dr Nataše Ćirović i studenata VŠSS Užice „Impol Seval“ Valjaonici aluminijuma iz Sevojna, 5.12.2018. god.

Praktična nastava, Bezbednost i zdravlje na radu

30. maj 2018

Studentima druge godine master studija studijskog programa Bezbednost i zdravlje na radu, u okviru predmeta Sredstva i oprema lične zaštite na radu, svojstva pojedinih sredstva i opremu za ličnu zaštitu na radu i način njihove primene demonstrirali su predstavnici firme Albo (Batajnički drum 289, 11080 Zemun, Beograd, Srbija, Web. Ova praktična nastava, u organizaciji predmetnog nastavnika i predstavnika firme Albo, održana je u ponedeljak 28. maja u prostoru naše Škole.