Turizam - Aktivnosti


"U centru pažnje", Turizam

08. jun 2021.

Gostovanje profesora Akademije dr Slobodanke Stankov i dr Radomira Stojanovića u emisiji "U centru pažnje" televizije TV 5 Užice.

Panel diskusija

03. jun 2021

Tema „Doprinos studenata turizma unapređenju turističke ponude Zlatiborskog i Moravičkog okruga” Panel diskusija biće održana u prostorijama Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija – Odsek Užice (Trg Svetog Save 34), u četvrtak 03.06.2021. godine, sa početkom u 11.00 časova, amfiteatar 302.

LANDS, obuka

05. novembar 2020.

Nastavak obuka iz oblasti agroturizma, Erasmus + projekat 585833 LANDS.

MEKST Konferencija 2020, Turizam

27. oktobar 2020.

MEKST Konferencija je događaj koji okuplja učesnike iz celog regiona i šire, gde se dobija prilika za učenje o najsavremenijim trendovima iz oblasti turizma, hotelijerstva, menadžmenta, marketinga i srodnih oblasti. To nije sve, možda i najdragocenija prilika koju učesnici dobijaju na ovom događaju jesu kontakti i umrežavanje ljudi iz iste struke.

Vežbe, Stručna praksa

12. mart 2020.

Studenti prve godine OSS Turizam u pratnji predmetnog nastavnika mr Slobodanke Marković, dana 09.03.2020. godine, posetili su Istorijski arhiv Grada Užica. Poseta Arhivu organizovana je u okviru vežbi iz predmeta Turizam i kultura, a u skladu sa tim, studentima je održano predavanje na temu ''Čuvanje i arhiviranje papirne i elektronske građe na teritoriji Zlatiborskog okruga - formiranje registrature''. Predavanje na zadatu temu održali su dr Aleksandar Savić i saradnik Nemanja Spalović. Nakon predavanja, u Izložbenom salonu Arhiva, studenti su posetili izložbu ''Banja Luka - centar Vrbasne banovine'', koja je otvorena povodom dana državnosti Republike Srbije.

Javni poziv za učešće u obukama iz oblasti agroturizma

1. mart 2020.

Program obuka iz oblasti agroturizma se realizuje u okviru Erasmus plus projekta 585833-EPP-1-2017-1-RS-EPPKA2-CBHE-JP LANDS: "Sledeća destinacija Balkan: razvoj agroturizma". Projekat ima za cilj izgradnju kapaciteta u visokom obrazovanju, tako da ono ima aktivnu ulogu u razvoju društva koje stremi poboljšanju kvaliteta života u ruralnim oblastima kroz diverzifikaciju ruralne ekonomije.

Projekat ERASMUS-LANDS

13. decembar 2019

Četvoromodulni trening edukatora iz oblasti agroturizma je održan u prostorijama naše institucije 06.12.2019. godine a sproveden u organizaciji sa Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor. Treningu su prisustvovali pred učesnika projekta iz Visoke škole strukovnih studija Užice, Regionalne razvojne agencije Zlatibor i Akademije strukovnih studija Južna Srbija i predstavnici turističkih organizacija (lokalnih i regionalnih), član gradskog veća zadužen za turizam, udruženja iz oblasti agroturizma, poljoprivrednih udruženja, poljoprivrednih gazdinstava, ekoloških društava. U okviru projekta definisana su 32 kursa koji su podeljeni u dve kategorije: kursevi za upravljanje domaćinstvima i kursevi za programe za goste.
Na treningu su ukratko predstavljeni kursevi istitucija organizatora treninga, a zatim je izvršena prioritetizacija kurseva gde su u sprovedenom radu u grupama učesnici naveli po 5 kurseva koji oni smatraju narelevantnijim za sprovođenje obuka.

Konferencija „Godina inkluzije i zapošljavanja“

11. decembar 2019

Predstavnik VŠSS iz Užica, dr Radomir Stojanović, učestvovao je konferenciji „Godina inkluzije i zapošljavanja“ sa uvodnim predavanjem na temu „Potencijal za razvoj agroturizma u godini inkuzije i zapošljavanja“. U pomenutom predavanju je istaknut značaj agroturizma u funkciji zapošljavanja u ruralnim područjima, sa posebnim fokusom na sprovođenje obuka budućih nosilaca ponude u agroturizmu, razvoja preduzetničkih veština i uloge lokalnih organa vlasti.
Konferencija je održana 09.12.2019. godine na Kopaoniku u okviru projekta koji realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, u saradnji sa opštinom Raška i Zapadnobalkanskim institutom iz Beograda.

Turizmijada 2019

10. maj 2019

Studenti turizma VŠSS iz Užica sa profesorom dr Radomirom Stojanovićem su ove godine po prvi put učestvovali na „Turizmijadi“- međunarodnom skupu studenata turizma. Ovogodišnja, dvanaesta po redu Turizmijada se održala u Budvi od 04 do 08 maja 2019. godine. Okupila je oko hiljadu studenata turizma sa visokih škola i fakulteta iz Novog Sada, Beograda, Aranđelovca, Kotora, Užica, Valjeva, Splita, Beograda, Mostara, Osijeka kao i iz Slovenije i Rumunije.
Edukativni segment činile su stručna i naučna konferencija na kojima su studenti imali priliku da slušaju eminentne predavače sa bogatim iskustvom i znanjem u oblasti turizma, hotelijerstva i marketinga na sledeće teme: Primena digitalnog marketinga u turizmu, Novi trendovi u hotelijerstvu, MICE turizam (MICE turizam) i Menadžment upravljanja prihodima (Revenue management). Nakon konferencije biće objavljena knjiga apstrakata, kojoj će biti dodeljen ISBN. Na takmičarskom delu edukativnog segmenta, studenti su imali priliku da učestvuju u “Case Study” takmičenju i takmičenju u Testu znanja.

Turistička konferencija „Zapadna Srbija“

05. decembar 2018

Predstavnici VŠSS Užice učestvuju na drugoj turističkoj konferenciji pod nazivom „Zapadna Srbija“ koja se ove godine održava 4. i 5. decembra u hotelu „Omorika“ na Tari. U fokusu ovogodišnje konferencije je vrlo aktuelna tema: značaj i uloga medija za razvoj turizma. Predavači su eminentni stručnjaci iz oblasti turizma, predstavnici medija i turističkih organizacija iz Srbije.
Organizator ovog skupa je bila Regionalna turistička organizacija (RTO) Zapadna Srbija sa sedištem u Užicu.

Predavanje "Aktuelna kretanja u turizmu u Srbiji i svetu"

27. novembar 2018

U ponedeljak 26.11.2018. godine u prostorijama VŠSS Užice je uspešno održano predavanje pod nazivom „Aktuelna kretanja u turizmu u Srbiji i svetu“.
Predavači su bili istaknuti stručnjaci iz ove oblasti: Aleksandar Seničić - direktor JUTA (nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije) i dr Branko Krasojević-osnivač i direktor agencije za konsalting i menadžment u turizmu „Savetnik u turizmu“.

Peta međunarodna konferencija o turizmu MEKST 2018

27. novembar 2018

Naša škola je učestvovala na petoj međunarodnoj konferenciji o turizmu MEKST 2018 koja se održala 24.11.2018. godine u Novom Sadu. Ove godine MEKST (Međunarodna konferencija studenata turizma) je okupila preko 700 učesnika (studenata i profesora) iz Srbije i još 16 zemalja iz bližeg i šireg okruženja.
Predavanja su obuhvatila tri veoma aktuelne oblasti turizma:Primena digitalnog marketinga u turizmu, Nove tendencije u turizmu i Turizam budućnosti.

Sajam turizma u Kragujevcu

27. novembar 2018

Profesori naše škole su prezentovali VŠSS Užice na Sajmu turizma u Kragujevcu, koji je održan od 23. do 25. novembra 2018. godine.

Međunarodni forum o saradnji "Zlatibor 2018"

16. novembar 2018

Profesori i studenti Visoke škole strukovnih studija prisustvuju četvrtom Međunarodnom forumu o saradnji „Zlatibor 2018“ koji se održava 15. i 16. novembra 2018. godine u hotelu Tornik na Zlatiboru. Najvažnije teme ovog međunarodnog skupa su javno privatno partnerstvo (JPP), institucionalna podrška sektoru MMSP, klastersko povezivanje, lokalni i regionalni razvoj.

Međunarodna konferencija

11. septembar 2018

Studenti i profesori VŠSS Užice učestvuju na drugoj međunarodnoj konferenciji o unapređenju turizma.
Predavači su eminentni stručnjaci iz bližeg i šireg okruženja.
Konferencija se održava u hotelu "Mona" na Zlatiboru, a organizatori su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, JP "Skijališta Srbije" i Centar za razvoj i studije iz Novog Sada.