Računovodstvo i revizija - Aktivnosti


Okrugli sto

23. jun 2021

„Poslovi u eksternoj reviziji nakon završenih studija na Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija Odsek Užice“, sreda, 23.06.2021. godine..

Okrugli sto, Interna revizija

24. maj 2021

Poslovi u internoj reviziji nakon završenih studija na Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija Odsek Užice. Ponedeljak, 24. maj 2021. godine.

Udruženja interni revizor

15. mart 2021

U organizaciji Udruženja interni revizor (https://interrevizor.wixsite.com/-org) u periodu od 08.03. do 10.03.2021. godine na Zlatiboru u hotelu „Čigota“ održan je trodnevni seminar namenjen:

  • Rukovodstvu i zaposlenima kod direktnih i indirektnih korisnika budžetskih sredstava
  • Odgovornim licima i rukovodiocima službi u JP i JKP
  • Imenovanim rukovodiocima i članovima radne grupe zaduženim za uspostavljanje sistema FUK kod korisnika javnih sredstava
  • Internim revizorima u jedinicama lokalne samouprave, javnih i javno-komunalnih preduzeća, ustanova i svih drugih korisnika javnih sredstava
Na seminaru u uvodnom obraćanju obratio se i naš profesor dr Momčilo Vasiljević, ovlašćeni revizor, koji je prestavio Akademiju strukovnih studija Zapadna Srbija Odsek Užice i studijske programe osnovnih i master studija iz oblasti računovodstva i revizije. Tokom seminara kroz pojedinačne razgovore sa internim revizorima i predstavnicima Udruženja zaključeno je da studenti mogu obavljati stručnu praksu kod članica Udruženja i da su pojedini članovi Udruženja spremni da svoja iskustva iz prakse interne revizije prenesu i studentima Akademije.

Okrugli sto - FUK

6. mart 2020.

U saradnji sa Centrom za održiv lokalni i regionalni razvoj 03.03.2020. godine u prostorijama Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija Odsek Užice održan je okrugli sto: „Zašto je neophodno uvesti i implementirati sistem Finansijskog upravljanja i kontrole kod korisnika javnih sredstava

Festival studentskih radova u Valjevu

30. maj 2018

Pod sloganom „Podsticaj preduzetništva u 2018. godini“, u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Valjevu održan je jubilarni, 15. po redu Festival studentskih radova studenata.
U konkurenciji deset stručnih radova studenata, treće mesto pripalo je studentkinji naše škole Ani Sekulić za rad „Fiksna zarada ili stimulativne mere – uticaj na cenu koštanja“ (mentor dr Momčilo Vasiljević).