važni događaji u našoj školi

Dan Škole

12. decembar 2017

Svečana akademija povodom Dana Škole, održana je u četvrtak, 07.12.2017. godine sa početkom u 13 časova.
Uz prisutvo velikog broja gostiju, studenata i zaposlenih proslavili smo 42. godine uspešnog rada i postojanja.

Mesec dana preduzetništva na VPTŠ Užice

26. decembar 2017

Serija predavanje u okviru „Mesec dana preduzetništva na VPTŠ Užice“ uspešno je realizovana u prostorijama naše škole.

Učešće na turističkoj konferenciji „Zapadna Srbija“

07. decembar 2017

Profesori i studenti osnovnih i specijalističkih studija VPTŠ iz Užica učestvovali su 5 i 6 decembra 2017. godine na turističkoj konferenciji pod nazivom „Zapadna Srbija“ u hotelu Mona na Zlatiboru.
U fokusu konferencije su bile vrlo aktuelne teme iz oblasti turizma: Problem nerigistrovanog turističkog prometa, naplata boravišne takse, Društvene mreže u funkciji promocije turističke destinacije, Podsticaji za receptivne turističke agencije, Uslovi za razvoj receptivne ponude, Značaj videa i ju tjuba za privlačenje turista, Zlatar-destinacija u usponu, Užice-prva zelena staza u Srbiji, Razvoj avanturističkog turizma u Srbiji.
Organizator skupa je bila regionalna turistička organizacija (RTO) Zapadna Srbija sa sedištem u Užicu.

Sajam turizma Kragujevac

30. novembar 2017

Profesori i studenti VPTŠ iz Užica i akreditovane visokoškolske jedinice u Kragujevcu su posetili međunarodni Sajam turizma i seoskog turizma.

Radionica "Istraživanje javnog mnjenja"

26. oktobar 2017

Učenici naše Škole prisustvovali su radionici "Istraživanje javnog mnjenja". Radionica je održana 19. oktobra 2017.godine u Velikoj sali Gradske kuće (Opština Užice), u saradnji Kancelarije za komunikaciju Grada Užica i CeSID-a.

SED 2017

08. oktobar 2017

Škola je po deseti jubilarni put uspešno organizovala Međunarodnu naučnu konferenciju "Nauka i visoko obrazovanje u funkciji održivog razvoja“ ovog puta na Mećavniku, 6. i 7. oktobra 2017. godine.

Škola u medijima

10. oktobar 2017

U nedeljniku "Vesti" od 06. oktobra 2017. godine objavljen je članak "Prijem za brucoše" povodom svečanog prijema novih studenata u našoj Školi. Novinar D.Cvijović.

Sajam startap kompanija na Zlataru-Novoj Varoši

10. oktobar 2017

Profesori i studenti VPTŠ su u ponedeljak, 09. oktobar 2017. godine posetili mini sajam startap kompanija na Zlataru-Novoj Varoši, koji se organizuje u okviru projekta "Podrška razvoju privatnog sektora u južnoj i jugozapadnoj Srbiji (PSD)".
Projekat realizuje Razvojna agencija Srbije (RAS) u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor iz Užica, drugim regionalnim razvojnim agencijama, u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodnu saradnju (USAID), misija u Srbiji, koja finansira projekat.

Svečani prijem novih studenata

25. septembar 2017

Škola u ponedeljak, 02. oktobra 2017. godine u 12 časova, amfiteatar 302, organizuje svečani prijem novih studenata.

Konkurs Razvojne agencije Srbije (RAS)

04.jul 2017

Veliki uspeh naših studenata Milene Tomić, Ivane Radmilović i Darinke Gluščević, predvođenih mentorom prof. dr Ljiljanom Trumbulović. Na konkursu Razvojne agencije Srbije (RAS) „Najbolja projektna ideja za regionalni razvoj“ usvojili su posebnu nagradu sa njihovim rešenjem za najbolji uticaj na životnu sredinu: "Iskorišćenje deponijskog gasa za proizvodnju električne energije u Regionalnom centru za upravljanje otpadom Duboko”.
Nagradu je na svečanoj dodeli u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti (SANU) uručila ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović.

CEEPUS mreža

07.jul 2017

Visoka poslovno-tehnička škola strukovnih studija, Užice pripada CEEPUS mreži Nastava i istraživanje u oblasti hemije životne sredine i toksikologije (CEEPUS network Teaching and research in environmental chemistry and toxicology).
Tokom školskih 2014/2015 i 2016/2017 godina Fakultet zdravstvenih nauka, Univerziteta u Ljubljani, koordinator CEEPUS mreže Nastava i istraživanje u oblasti hemije životne sredine i toksikologije, organizovao je za studente Letnju školu pod nazivom Opasne materije, u kojoj su učestvovali i studenti naše Škole.

Okrugli sto "Energetska efikasnost u zgradarstvu..."

02.jun 2017

U našoj Školi je u ponedeljak, 29. maja 2017. godine održan Okrugli sto "Energetska efikasnost u zgradarstvu i obnovlјivi izvori energije", uz prisustvo predstavnika struke i preduzetnika iz ove oblasti.

XIV festival studentskih radova VIPOS

02.jun 2017

Na XIV festivalu studentskih radova VIPOS, studenti Visoke poslovno-tehničke škole predstavili su deset radova, devet u takmičarskom delu i jedan u revijalnom.
U takmičarskom delu iz oblasti ekonomskih nauka, predstavljeno je osam, a iz oblasti informacionih tehnologija jedan rad. Prvoplasirani rad iz oblasti ekonomskih nauka je, prema ocenama žirija, "Kompostiranje", rad naše koleginice Milene Tomić, apsolventa studijskog programa Inženjerstvo zaštite životne sredine.
Studenti su ostvarili zapažene rezultate, predstavili su školu na najbolji način.

Okrugli sto "Energetska efikasnost u zgradarstvu..."

23.maj 2017

Škola vas poziva da uzmete učešće u radu Okruglog stola "Energetska efikasnost u zgradarstvu i obnovlјivi izvori energije". Okrugli sto će se održati u ponedelјak, 29. maja 2017. godine sa početkom u 13:00 u sali 109, Visoke poslovno-tehničke škole strukovnih studija u Užicu, Trg Sv. Save 34.

Stručna praksa Namenska proizvodnja "Prvi partizan"

23.maj 2017

Poseta rukovodstva Škole preduzeću "Prvi partizan" A.D. gde naši studenti obavljaju stručnu praksu.

Višijada 2017

19.maj 2017

U Bugarskom letovalištu Nesebar održava se tradicionalna Višijada uz učešće studenata naše Škole. Našim studentima četitamo na osvojenom prvom mestu u ženskoj košarci.

Okrugli sto "Energetska efikasnost u zgradarstvu..."

11.maj 2017

Škola vas poziva da uzmete učešće u radu Okruglog stola "Energetska efikasnost u zgradarstvu i obnovlјivi izvori energije". Okrugli sto će se održati u ponedelјak, 29. maja 2017. godine sa početkom u 13:00 u sali 109, Visoke poslovno-tehničke škole strukovnih studija u Užicu, Trg Sv. Save 34.

Studentsko prvenstvo Srbije u Judo-u

10.maj 2017

U Nišu je 15. aprila 2017. godine održano Studentsko prvenstvo Srbije u Judo-u. Naš student Bakić Almin je uspešno predstavljao našu Školu i osvojio bronzanu medalju. Čestitamo našem studentu na sjajnom rezultatu. Na tatamiju sportske hale OŠ “Miroslav Antić” u Nišu nadmetali su se džudisti osam Unierziteta iz Srbije.

Praktična nastava na studijskom programu Inženjerstvo zaštite životne sredine

30.novembar 2016

U okviru praktične nastave na studijskom programu Inženjerstvo zaštite životne sredine studenti i profesori Škole su posetili sledeće institucije:

Obaveštenje studentima - Predavanje prof. dr Michael Koniordos

27.april 2016

U sklopu implementacije TEMPUS projekta broj 544543-TEMPUS-1-2013-1-RS-TEMPUS-JPCR pod nazivom “Modernizacija i harmonizacija studijskih programa iz oblasti turizma u Srbiji - MHTSPS”, prof. dr Michael Koniordos će 04. i 05. maja 2016. godine održati predavanja studentima Visoke poslovno-tehničke škole u Užicu na temu kompleksnosti koncepta turizma

XXIV Regionalno takmičenje srednjih mašinskih škola

14.april 2016

U Bogatiću je 08. aprila 2016. godine održano XXIV regionalno takmičenje učenika srednjih mašinskih škola zapadne Srbije. Za regionalno takmičenje se kvalifikovalo 57 takmičara iz 15 srednjih mašinskih škola regiona zapad iz predmeta: Statika, Kompjuterska grafika - 2D i Modeliranje mašinskih elemenata i sklopova.

Već tradicionalno, treći put zaredom, kao suorganizator takmičenja je bila VPTŠ Užice, čiji nastavnici su sastavili takmičarske zadatke i teorijske testove iz gore navedenih predmeta, bili članovi Centralne komisije i Komisija za pregled i bodovanje takmičarskih zadataka. Na opšte zadovoljstvo organizatora takmičenja: Mačvanske srednje škole i suorganiizatora: Visoke poslovno-tehničke škole, takmičenje je proteklo bez prigovora od strane takmičara i njihovih mentora.