naŠe aktivnosti

Erasmus Days 2022

15. oktobar 2022

U četvrtak, 13.10.2022. godine, u sedištu Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, u Užicu, obeleženi su Erazmus dani događajem pod nazivom The Beginning of the Rest of Our Lives- Erasmus+.
Rukovodilac Kancelarije za međunarodnu saradnju, Ivana Marinković, zajedno sa predsednikom Akademije, dr Ljubicom Diković, upoznala je prisutne studente sa pravilima programa Erazmus+.
Studentkinje Akademije koje su imale priliku da provedu dva semestra na mobilnosti podelile su sa prisutnima svoje utiske i iskustva.

Erasmus+

12. oktobar 2022

Rezulati Konkursa za prijavu kandidata za ERAZMUS+ mobilnost zaposlenih Akademije strukovnih studija zapadna srbija Erasmus+ KA131:

Fondacija Tempus

30. avgust 2022

Aktivnosti Info centra Fondacije Tempus u mesecu septembru 2022. godine:

Stipendije, Republika Slovenija

23. avgust 2022

Konkurs za ostvarivanje prava na stipendirane studije za akademsku školsku 2022/23. godinu u Republici Sloveniji:

Promocija platforme "Biram uspeh"

12. jul 2022

Promocija platforme "Biram uspeh" održaće se u sredu 13.07. na Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija s početkom u 11:00 časova.
U cilju da podrži društvenu i ekonomsku inkluziju mladih Unicef Srbija je u saradnji sa NAPOR-om i drugim akterima iz javnog i privatnog sektora pokrenuo program “Unapređenje zapošljivosti mladih kroz radne prakse”. Cilj programa je da se mladima pruže obuke kroz koje razvijaju znanja i veštine koje su tražene na tržištu rada, te da im se omoguće radne prakse i podstakne napredak na poslovnom, ali i ličnom planu.
U okviru programa kreirana je online platforma Biram uspeh koja je otvorena za mlade, ali i za poslodavce koji nude prakse. Nakon kreiranja profila na platformi mladima se otvara mogućnost pohađanja besplatnih online obuka koje im povećavaju zapošljivost. Obuke su kreirane tako da su mladima dostupne u svakom momentu, što znači da mogu da ih pohađaju kad god im odgovara. Nakon kreiranja naloga mladi se mogu odlučiti i za prakse, u tom slučaju oni postaju vidljivi poslodavcima koji ih mogu kontaktirati i uključiti u selekciju za mesta koja su oglasili.

Erazmus+, Slovenija

07. jul 2022

U okviru studijskog boravka u Mariboru, Slovenija, studentkinje Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, Dunja Vasilić i Marina Živković, imale su priliku da zajedno sa Erazmus+ studentima iz Poljske, Turske i Španije posete Postojnsku jamu i Piran. Obilazak slovenačkih znamenitosti organizovala je ustanova-domaćin, Alma Mater Europea.

Kamp za mlade

01. jul 2022

Predstavljamo vam Kampino, prvi STARTAP KAMP za mlade u Zapadnoj Srbiji. Kamp koji će okupiti mlade na jednom mestu i pružiti im nezaboravno iskustvo. Očekuje vas 3 dana intezivnog programa učenja, rada i druženja, a pored toga, očekuju vas i vredne nagrade za najaktivnije učesnike.
Upoznaćete se sa ljudima sličnih intresovanja, a različitih iskustava što vam donosi priliku da letnje dane upotpunite jednim fantastičnim iskustvom.
Kamp će biti održan od 6. do 8. jula u Naučno tehnološkom parku Čačak, sa ciljem da mladi zakorače u startap svet, steknu znanja i veštine kako da kreiraju ideje, uoče probleme, i upoznaju se sa koracima u razvoju jednog uspešnog startapa. Kamp je namenjen mladima svih obrazovnih profila, starosti od 18 do 30 godina koji su otvoreni za nova znanja i iskustva i zainteresovani su za svet startapa.

Stpendije stranih vlada, Kraljevina Maroko

23. jun 2022

Preko resornog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavljen je konkurs za dodelu stipendija stranih vlada i fondacija, Kraljevina Maroko.

Razvoj i upravljanje inovativnim turističkim proizvodima

21. jun 2022

Predstavljanjem na radionici “Razvoj i upravljanje inovativnim turističkim proizvodima“ zvanično su započete promotivne aktivnosti u okviru nacionalnog projekta ”Digitalni multimedijalni vodič Starog grada Užica”, finansiranog od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Grada Užica, a koji će Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija realizovati do kraja ove kalendarske godine.
Projekat ”Digitalni multimedijalni vodič Starog grada Užica” ima za cilj digitalizaciju i multimedijalnu prezentaciju nepokretnog kulturnog dobra Stari grad Užice domaćoj i internacionalnoj javnosti.
Radionica je organizovana u okviru projekta TEMATIK, a u organizaciji Regionalne razvojne agencije Zlatibor.

Akademija u medijima

12. jun 2022

U užičkom nedeljniku "Vesti" od 10. juna 2022. godine objavljen je članak "Saradnja sa institutima" o naučnoj saradnji naše Akademije sa "Srpskom grupom za fotoakustiku" sastavljenom od zaposlenih u naša dva renomirana Instituta, Institutu za fiziku i Institutu za nuklearne nauke Vinča. Novinar D.Cvijović.

Majska škola računovodstva

07. jun 2022

Studenti treće godine studijskog program Računovodstvo i revizija uspešno su završili "Majsku školu računovodstva" koja je deo neobaveznih aktivnosti iz nastavnog predmeta Finansijsko izveštavanje.
Uz asistenciju nastavnika dr Momčila Vasiljević i asistenta, Marijane Milanović svaki student je osnivanjem sopstvene firme simulirao poslovanje, slao i primao odgovarajuća dokumenta uz knjigovodstveno evidentiranje istih u softveru Gođevac sistem.
Na ovaj način studenti su se pripremili za samostalan rad sa jednostavnijm poslovnim promenama kao i za rad sa elektronskim dokumentima što im predstavlja dobru osnovu za rad u realnom sektoru, ali i lakše savladavanje master studija Poslovna ekonomija i menadžment na modulu Računovodstvo, revizija i finansije gde će biti pripremljeni za nastavak rada u realnom okruženju sa složenijim poslovnim promenama.

Predavanje, "Mladi za mlade - sve je ok!"

07. jun 2022

U ponedeljak 6. juna 2022. godine s početkom u 12:00 časova studentima Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija i studentima Pedagoškog fakulteta predstavili su se Miloš Obradović iz rektorata Univerziteta u Beogradu i Stanislava Marojević iz udruženja mladih OPENS.

Nakon uvodnih reči održana je projekcija filma "Mladi za mlade - sve je ok!" kao i diskusija na temu prikazanog filma.

Pored Univerziteta u Beogradu i OPENS-a organizator događaja je bila i Katedra za ekonomske nauke i menadžment Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija.

Akademija u medijima

01. jun 2022

Promocija studijskih programa Tehnološko inženjerstvo u emisiji "U centru pažnje", TV 5 Užice, 01. jun 2022.god. Gosti dr Vesna Marjanović, profesor strukovnih studija i naša studentkinja Milica Stojić.

Erazmus+ projekat mobilnosti

26. maj 2022

U okviru realizacije Erazmus+ projekta mobilnosti profesori VŠU Šolski center Kranj, Slovenija, su posetili Akademiju strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Užice.
Tom prilikom, u četvrtak, 26. maja 2022. godine, profesori Nastja Beznik, Srećko Simović, Robert Šifrer i Sašo Bizant održali su niz kratkih predavanja iz oblasti efikasnog poslovnog komuniciranja, kreativnog mišljenja i inovacija u oblasti preduzetništva, e-mobilnosti, energetici i društveno odgovornom ponašanju.

Akademija u medijima

26. maj 2022

Promocija studijskih programa Računovodstvo i revizija, 24. maj 2022.god., mr Biljana Đuričić i dr Momčilo Vasiljević, emisija "U centru pažnje", TV 5 Užice.

Predavanje, Tehnike efikasnog učenja

26. maj 2022

Centar za karijerno vođenje i savetovanje studentata ASS Zapadna Srbija organizovao je predavanje za studente na temu "Tehnike efikasnog učenja". Predavanje je održala dr Ivana Bojović u sredu, 25. maja 2022. godine.

Softverska kompanija VEGA IT, Novi Sad

25. maj 2022

Predavanje stručnjaka iz prakse softverske kompanije "VEGA IT" iz Novog Sada, utorak 24. maja 2022. godine, Amfiteatar 302.

Predavanje, Zdravstvena nega

25. maj 2022

Katedra za medicinske nauke u cilju promovisanja javnog zdravlja i studijskog programa Zdravstvena nega organizovala je edukativnu radionicu za srednjoškolce na temu "Principi asertivne komunikacije”. Radionica je održana 24. maja 2022. godine.

Predavanje, Institut za fiziku

23. maj 2022

U okviru radne posete delegacije Laboratorije za fotoakustiku, Centra za fotoniku, Instituta za fiziku u Odseku Užice, ASSZS, održano je predavanje na temu "Uloga mašinskog učenja u kategorizaciji materijala kroz interakciju svetlosti i materije“, dr Dragana D. Markuševa, naučnog savetnika, dana, 23.05.2022. godine. .

Akademija u medijima

18. maj 2022

Promocija studijskog programa master strukovnih studija Bezbednost i zdravlje na radu članak "Užičke Vesti", 13. maja 2022. godine.

Radionica, Trening za pisanje projektnih predloga

18. maj 2022

Profesori Akademije strukovnih studija – Odsek Užice (dr Vesna Marjanović, dr Snežana Aksentijević, dr Radomir Stojanović, dr Miroslava Jordović Pavlović i dr Slobodanka Stankov), učestvovali su na radionici „Trening za pisanje projektnih predloga za zaposlene u malim i srednjim preduzećima”. Trening je održan 17. i 18. maja 2022. godine u hotelu „Palisad” na Zlatiboru, u okviru međunarodnog prekograničnog IPA projekta ENHANCE.

Takmičenje u pisanju eseja

13. maj 2022

Pozivamo Vas da se prijavite za tradicionalno takmičenje mladih u pisanju eseja koje organizuje Goi Peace Foundation iz Japana. Na linkovima možete preuzeti poziv i brošuru. Informacije o takmičenju su dostupne i na internet stranici fondacije www.goipeace.org.jp .

Kulturni program srpskih studenata u Demokratskoj Republici Kongo

13. maj 2022

Dodela stipendija za studije iz oblasti kulture u Demokratskoj Republici Kongo za šest srpskih studenata.

Stručna praksa, JKP Duboko Užice

12. maj 2022

Studenti druge i treće godine, studijskog programa ekološko inženjerstvo, sa profesorkama dr Ljiljanom Trumbulović i dr Snežanom Aksentijević, u cilju sprovođenja stručne prakse i realizacije praktičnih vežbi iz nastavnog predmeta Upravljanje otpadom su posetili JKP Duboko Užice.
Pored toga što je ostvarena dobra komunikacija i podrška sa JKP Duboko, studenti su bili u prilici da se upoznaju sa organizacijom rada od momenta kada otpad dođe na deponiju, do odlaganja na telo deponije. Pružajući podršku jedni drugima, zajedno napredujemo i pojačavamo stepen motivacije za dalje učenje i rad. U naredne dve nedelje, koliko će trajati stručna praksa, JKP Duboko koje ide u korak sa savremenim metodama upravljanja otpadom, će preneti znanja i iskustva mladim kolegama.

Akademija u medijima

11. maj 2022

Gostovanje profesora dr Miroslave Jordović Pavlović i dr Aleksandra Milovanovića u emisiji "U centru pažnje" užičke televizije TV5, 10. maja 2022. godine.

Dan studenata

13. april 2022

Povodom proslave Dana studenata 4. aprila, studenti ASSZS, Odseka Užice organizovali su turnir u malom fudbalu na terenu pored zgrade Odseka. I pored hladnog vremena studenti su proveli dan družeći se i bodreći jedni druge a kasnije je druženje nastavljeno i u studentskom klubu Odseka Užice. Svim studentima ASSZS čestitamo i želimo još puno ovakvih druženja i uspeh u školovanju.

Konferencija

06. april 2022

Savez inžinjera i tehničara Srbije i Udruženje inžinjera Polimlja organizuju konferenciju "Milan Minić, arhitekta i slikar, trag u vremenu", 15. aprila 2022. godine u Prijepolju. Prisustvo konferenciji je besplatno.

Dani otvorenih vrata

28. mart 2022

Odsek Užice, Akademije Zapadna Srbija, kao i prethodnih godina, organizuje dane otvorenih vrata u prostorijama Odseka. Posetili su nas učenici četvrtih razreda užičkih srednjih škola.

Predavanje, studijski programa Zdravstvena nega

28. mart 2022

Dr Jovanka Čubrilo, pedijatar pulmoglog – alergolog, dobitnica povelje Srpskog lekarskog društva, u saradnji sa Katedrom za medicinske nauke u cilju promovisanja javnog zdravlja i studijskog programa Zdravstvena nega, održala je predavanje na temu Psihosomatske bolesti u petak, 25.marta 2022. godine, na Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija, odsek Užice.

Okrugli sto

10. mart 2022

U prostorijama Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija Odsek Užice 04.03.2022. godine održan je okrugli sto: „Neophodne pripreme subjekata javnog i privatnog sektora za uspešan rad sa elektronskim fakturama od 01.05.2022. godine“.

Okrugli sto je realizovan u cilju upoznavanja budućih studenata sa delom aktuelnih praktičnih znanja koja stiču na Akademiji i koja im daju prednost prilikom zapošljavanja. Svrha okruglog stola je i bolje informisanosti subjekata javnog i privatnog sektora u cilju njihove pravovremene pripreme za uspešan rad sa elektronskim fakturama od 01.05.2022. godine. Posebna pažnja na okruglom stolu je posvećena neophodnoj drugačijoj organizaciji rada sa elektronskim fakturama u odnosu na dosadašnji rad sa papirnim fakturama. Takođe, izvršeno je simuliranjem slanja i prijema faktura i svi prisutni su upoznati sa najčešćim preprekama koje ih mogu očekivati u radu sa elektronskim fakturama. Okruglom stolu su prisustvovali učesnici kako javnog tako i privatnog sektora iz Kosjerića, Požege, Užica i Čajetine.

7. Međunarodni naučni skup "Budućnost turizma"

04. februar 2022

Akademija Zapadna Srbija će biti suorganizator 7. Međunarodnog naučnog skupa "Budućnost turizma" koji organizuje Fakultet za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji, Univerziteta u Kragujevcu, u periodu od 2. do 4. juna 2022. godine.

Konkurs ERASMUS+

08. februar 2022

Konkurs za prijavu studenata za učešće u projektu ERASMUS+ Odlazna mobilnost studenata. Rok za podnošenje prijave na Konkurs je 14. februar 2022. godine.

Sveti Sava

28. januar 2022

U Odseku Užice prigodno obeležena školska slava u spomen na velikog srpskog prosvetitelja i zaštitnika školstva Svetog Savu.

Fondacija Tempus

12. januar 2022

Fondacija Tempus u petak 04.02.2022. godine organizuje jednodnevnu radionicu za pisanje projekata Partnerstava za saradnju u oblasti visokog obrazovanja uživo, u Beogradu. Svi zainteresovani treba da imaju pripremljen nacrt projektne ideje. Za detaljnije informacije i pristup registracionom formularu posetite sledeći link.
Aktivnosti Info centra Fondacije Tempus u januaru 2022. godine, pogledaj link.

Gostujuće predavanje, Turizam

23. decembar 2021

Direktor Regionalne turističke organizacije "Zapadna Srbija" sa sedištem u Užicu, Miroslav Rađen, održao je gostujuće predavanje studentima master studija - modul Menadžment u turizmu, na temu upravljanja turističkim destinacijama. Gospodin Rađen je izneo najnovija iskustva iz Srbije i inostranstva u vezi organizacionih oblika upravljanja destinacijama kao što su Destinacijske menadžment organizacije (DMO) i Destinacijske menadžment kompanije (DMK). Takođe je detaljno upoznao upoznao studente sa načinom rada Regionalne turističke organizacije (RTO) na čijem je čelu.
Prisutni studenti su, nakon završenog predavanja, zajedno sa svojim profesorima dr Slobodankom Stankov i dr Radomirom Stojanovićem aktivno učestvovali u diskusiji, što samo dokazuje koliko su zainteresovani za najaktuelnija dešavanja u turizmu. Problematika upravljanja turističkim destinacijama je od posebnog značaja za one studente master studija turizma koji su zaposleni u lokalnim turističkim organizacijama i opštinskim/gradskim upravama na poslovima turizma.

DAN AKADEMIJE

09. decembar 2021

Dana, 16. decemmbra 2021. godine je u skladu sa merama zaštite od zarazne bolesti COVID-19, svečano je obeležena druga godišnjica rada Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija. Tom prilikom su dodeljene i diplome svršenim studentima Odseka Užice.

HACKATHON prvo takmičenje iz turzma

23. decembar 2021

Studenti prve godine OSS Turizma uzeli su učešće u prvom "Hack the Tornik" hackathon-u koji se održao na Zlatiboru u prostorijama Inovacionog biznis centra. Tema ovogodišnjeg hackathon-a "Inovativnim rešenjima do unapređenja ski centra Tornik" podrazumevala je da takmičari osmisle sadržaje koji treba da produže i upotpune boravak turista na vrhu Tornika.
U tom cilju, za sve takmičare organizovan je obilazak vrha Tornika vožnjom Gold Gondolom. Pored studenata naše škole učestvovali su i takmičari iz Visoke turističke škole iz Beograda i Srednje turističko - ugostiteljske škole iz Čajetine. Profesori dr Radomir Stojanovića i dr Slobodanka Stankov imali su ulogu mentora na takmičenju.

Međunarodna regionalna turistička konferencija

09. decembar 2021

Profesori naše škole dr Slobodanka Stankov i dr Radomir Stojanović prisustvovali su dvodnevnoj Turističkoj konferenciji Zapadna Srbija.
Ova već tradicionalna konferencija (peta po redu) ove godine održana je u Čačku i okupila je veliki broj učesnika iz cele Srbije-lokalne turističke organizacije ne samo iz regiona (Užice, Čajetina, Prijepolje, Arilje, Ivanjica, Lučani...) već i iz cele Srbije, predstavnike reprezentativnih udruženja turističkih agencija (JUTA), hotelijera i restoratera (HORES), Turističke organizacije Srbije (TOS) i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.
Svoja iskustva u razvoju turizma su izneli i učesnici iz Istre i Kine. Organizator su bili TO grada Čačka i Regionalna turistička organizacija Zapadna Srbija sa sedištem u Užicu.

Međunarodna XIII naučno-stručna konferencija HOTELSKA KUĆA 2021

08. decembar 2021

Studenti turizma (osnovne i master studije) su sa svojm profesorima dr Radomirom Stojanovićem i dr Slobodankom Stankov prisustvovali XII Međunarodnoj naučno-stručnoj konferenciji HOTELSKA KUĆA 2021 (u hotelu Mona na Zlatiboru).
Na panel diskusiji je bilo reči o najktuelnijim pitanjima iz oblasti turizma: inovacije u turizmu, javno-privatno partnerstvo, obnovljivi izvori energije, hotelijerska industrija u postkovid periodu, obrazovanje kadrova u turizmu. Pored naših profesora i studenata, skupu su prisustvovali i predstavnici Univerziteta Singidunum, Fakulteta za turizam iz Vrnjačke Banje, Visoke turističke škole, Ministarstva TTU, HORES- a, JUTA, TOS-a kao i veći broj privrednika i hotelijera.

Erazmus+

29. novembar 2021

Evropska komisija je objavila novi Erazmus+ Opšti poziv za podnošenje predloga projekata za 2022. godinu, sa detaljno opisanim svim vrstama projekata i rokovima za sve pojedinačne komponente programa. Za više informacija o samom pozivu, kao i o događajima koji će se organizovati u okviru Erazmus+ info dana, posetite sledeći link: Aktuelni poziv – Erasmus+ Srbija

Uspeg naših studenata

19. oktobar 2021

U Regionalnom inovacionom startap centru u Krčagovu, u petak, 8.oktobra počelo je drugo po redu takmičenje mladih programera - WordPress hackaton. Tema hackaton-a bila je izrada web sajta za generalnog sponzora takmičenja Picerija Palermo. Učesnici su imali zadatak da osmisle sajt, dizajn logoa i jelovnika. Učestvovalo je 7 ekipa. Studenti naše Akademije, Marija Lekanić i Đorđe Popović, osvojili su drugo mesto.

Erazmus dan

18. oktobar 2021

U sedištu Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, u Užicu, 15.10.2021. godine obeleženi su Erazmus dani kroz promociju projekata mobilnosti studenata i zaposlenih i diseminaciju rezultata Erazmus projekata LANDS i DIMPS. Događaj je realizovan uz fizičko prisustvo zainteresovanih studenata i onlajn uključenje studentkinja Akademije koje su trenutno na studijskom boravku u Mariboru i koje su učesnicima prenele svoja iskustva o procesu pronalaženja ustanove-primaoca, prikupljanja neophodne dokumentacije, prijave na konkurs, kao i svoje utiske o dosadašnjem boravku u Mariboru.
Fotografije samog događaja, kao i fotografije učesnika mobilnosti nalaze se u Galeriji.

Erazmus dan

11. oktobar 2021

U clju obeležavanja Erazmus dana, Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija će 15.10.2021. godine, u 16 h organizovati prezentaciju Erazmus projekata mobilnosti i strateške saradnje. Događaju možete prisustvovati uživo, u slušaonici 302, ili preko Zoom platforme, putem sledećeg linka.
Članovi projektnih timova će predstaviti rezultate projekata LANDS i DIMPS, a studenti Akademije koji trenutno borave u Sloveniji u okviru Erazmus mobilnosti upoznaće učesnike sa procesom prijave za mobilnost i podeliti sa njima prve utiske sa studijskog boravka u Mariboru, Slovenija.

Obaveštenje

21. septembar 2021

Obaveštenje o postupanju studenata pozitivnih na Covid 19.

Studije u Sloveniji, Zdravstvena nega

16. septembar 2021

Predsednik Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, dr Ljubica Diković je 15.09.2021. godine potpisala ugovore o dodeli Erazmus+ stipendija studentkinjama studijskog programa Zdravstvena nega, Dunji Vasilić i Marini Živković. Studentkinje će u toku zimskog semestra 2021/2022. godine studirati u VŠU Alma Mater Europaea, u Mariboru, Slovenija. Želimo im uspešne studije i nezaboravan boravak u Sloveniji

Poziv za prijavu projekata u oblasti mladih

11. septembar 2021

Pozivamo vas da se prijavite na konkurs za SALTO nagrade 2021. godine koji će biti otvoren do 30. septembra. Ideja konkursa je da se prepoznaju dobri projekti i inspirišu mladi ljudi, donosioci odluka i korisnici Erazmus+ programa i Evropske inicijative za solidarnost kako bi bili uticajniji. Za više informacija o pozivu posetite sledeći link.

BAYHOST stipendije za pohađanje letnjih škola 2021. godine

27. jun 2021

Poziv za podnošenje prijava za BAYHOST stipendije za pohađanje letnjih škola 2021. godine.

Prezentacija studijskog programa mašinstvo

24. jun 2021

Prezentacija (mašinsko inženjerstvo u proizvodnji,robotici i projektovanju) je održana u prostorijama Akademije, Odsek Užice, u četvrtak, 24.06.2021. godine...

Okrugli sto

23. jun 2021

„Poslovi u eksternoj reviziji nakon završenih studija na Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija Odsek Užice“, sreda, 23.06.2021. godine..

ERASMUS+, razmena studenata

17. jun 2021

Konkurs za prijavu kandidata za odlazak na studijski boravak na Univerzitetu Alma Mater Europaea u Sloveniji u okviru ERASMUS+ programa.

Panel diskusija

16. jun 2021

Odsek Užice je organizovao, 16. juna 2021. godine panel diskusiju na temu "Izazovi informacionih tehnologija - mesto i uloga Akademije Zapadna Srbija u informatičkom prostoru".

Prezentacija, NSZ Užice i Grad Užice

10. jun 2021

Prezentacija Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijale Užice i Grada Užica na temu „Situacija na lokalnom tržištu rada i programi i mere aktivne politike zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje u 2021. godini“ će biti realizovana u saradnji sa Akademijom strukovnih studija Zapadna Srbija, dana 10.06.2021. godine sa početkom u 11 časova u Amfiteatru 302.

Stručna praksa, Tehnološko inženjerstvo

4. jun 2021

Katedra za Tehnološko inženjerstvo – Odsek Užice je u sklopu saradnje sa JKP Duboko Užice, obezbedila praksu svim studentima studijskog programa Ekološko inženjerstvo u JKP Duboko.

Panel diskusija

03. jun 2021

Tema „Doprinos studenata turizma unapređenju turističke ponude Zlatiborskog i Moravičkog okruga” Panel diskusija biće održana u prostorijama Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija – Odsek Užice (Trg Svetog Save 34), u četvrtak 03.06.2021. godine, sa početkom u 11.00 časova, amfiteatar 302.

Uverenje o izjednačavanju diploma

28. maj 2021

Studenti koji su stekli više obrazovanje u pogledu prava koja iz njega proizilaze izjednačeni su sa stručnim nazivom koji se stiče po Zakonu o visokom obrazovanju, obima 180 ESPB bodova, prvog stepena visokog obrazovanja. Zahtev za izdavanje Uverenja može se podneti u Studentskoj službi Odseka Užice.

Okrugli sto, Interna revizija

24. maj 2021

Poslovi u internoj reviziji nakon završenih studija na Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija Odsek Užice. Ponedeljak, 24. maj 2021. godine.

Zdravstvena nega

12. maj 2021

Uvodi se test vladanja veštinama osnovnih sestrinskih intervencija koje spadaju u domen rada medicinskih sestara sa srednjom stručnom spremom, za studente OSS Zdravstvena nega, koji nisu u radnom odnosu u zdravstvenim ustanovama i nisu prošli pripravnički staž u bolnici.
Test se polaze u ucionici 205 po terminima navedenim u spiskovima. Odgovorni nastavnik: Vesna Krstić Nenadić. Test će sprovesti saradnice: Rada Milić, Slađana Popović, Dušica Jovićević, Jelena Ristović, Milena Ljujić i Mirjana Ćopić.

Spisak tema za diplomski rad

Maj mesec matematike

16. maj 2021

U sklopu jubilarnog 10. Maj mesec matematike za ljubitelje Matematike prikazujemo dugogodišnji rad profesora matematike u penziji Mihaila Boškovića:

Opšti poziv za podnošenje predloga Erazmus+ projekata

27. mart 2021

Evropska komisija je raspisala Opšti poziv za podnošenje predloga Erazmus+ projekata za 2021. godinu. Više informacija o samom pozivu, kao i Programski vodič sa detaljnim pravilima i mogućnostima učešća možete pronaći putem sledećeg linka.

Mobilnost studenata i zaposlenih Akademije

05. maj 2021

Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija raspisuje Konkurs za prijavu kandidata za ERAZMUS+ odlaznu mobilnost studenata osnovnih studija ka programskim zemljama ERAZMUS+ KA103. Rok za prijavu na Konkurs je pomeren do 23. maja 2021. godine.

Takmičenje u besedništvu

19. april 2021

Povodom rođenja Desanke Maksimović, 16. maja 1898. godine, OŠ „Aleksa Dejović“ Sevojno, u saradnji sa Narodnom bibliotekom i književnim udruženjem „Paun Petronijević – Rujno“ iz Užica, organizuje takmičenje u besedništvu na temu: Ja sam čovek, a ne „cloud“ resurs.

Zdravstvena nega, Dan otvorenih vrata

19. april 2021

Virtuelni Dan otvorenih vrata Katedre za medicinske nauke Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija održaće se 27.04.2021. godine, u 14 časova, putem Zoom aplikacije (Meeting ID: 728 5649 4251, Passcode: 7LjB7e).

Sastanak naših studenata sa gradonačelnicom Užica

08. april 2021

Na inicijativu studenata Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija upriličen je sastanak, kome su pored gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević i člana Gradskog veća za obrazovanje Ratka Trmčića prisustvovali predstavnici studenata svih devet studijskih programa Akademije.
“Studenti su naša budućnost i daćemo sve kako bi se ova dobra saradnja između Grada i visokoškolskih obrazovnih ustanova nastavila. Na današnjem sastanku otvorili smo mnogo tema i nadam se da su studenti zadovoljni odgovorima koje su dobili. Jedna snažna ruka i energija je pružena od strane Grada, na studentima je da nam pokažu inicijativu, daju ideje, a mi smo tu da pomognemo i podržimo ono što studenti od nas traže”, istakla je gradonačelnica.

Dan studenata

02. april 2021

U skladu sa merama zaštite od širenja virusa Covid-19 obeležen je Dan studenata naše Akademije.

Opšti poziv za podnošenje predloga Erazmus+ projekata

27. mart 2021

Evropska komisija je raspisala Opšti poziv za podnošenje predloga Erazmus+ projekata za 2021. godinu. Više informacija o samom pozivu, kao i Programski vodič sa detaljnim pravilima i mogućnostima učešća možete pronaći putem sledećeg linka.

Erazmus+ nedelja

26. mart 2021

Fondacija Tempus organizuje Erazmus+ nedelju u periodu od 5. do 9. aprila 2021. godine. Do detaljnijih informacija o planiranim aktivnostima možete doći putem sledećeg linka.

Udruženja interni revizor

15. mart 2021

U organizaciji Udruženja interni revizor (https://interrevizor.wixsite.com/-org) u periodu od 08.03. do 10.03.2021. godine na Zlatiboru u hotelu „Čigota“ održan je trodnevni seminar namenjen:

  • Rukovodstvu i zaposlenima kod direktnih i indirektnih korisnika budžetskih sredstava
  • Odgovornim licima i rukovodiocima službi u JP i JKP
  • Imenovanim rukovodiocima i članovima radne grupe zaduženim za uspostavljanje sistema FUK kod korisnika javnih sredstava
  • Internim revizorima u jedinicama lokalne samouprave, javnih i javno-komunalnih preduzeća, ustanova i svih drugih korisnika javnih sredstava
Na seminaru u uvodnom obraćanju obratio se i naš profesor dr Momčilo Vasiljević, ovlašćeni revizor, koji je prestavio Akademiju strukovnih studija Zapadna Srbija Odsek Užice i studijske programe osnovnih i master studija iz oblasti računovodstva i revizije. Tokom seminara kroz pojedinačne razgovore sa internim revizorima i predstavnicima Udruženja zaključeno je da studenti mogu obavljati stručnu praksu kod članica Udruženja i da su pojedini članovi Udruženja spremni da svoja iskustva iz prakse interne revizije prenesu i studentima Akademije.

Vodič za studentsku mobilnost

19. januar 2021

Erasmus studentska mreža Srbije (ESN), uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji, objavila je Vodič za studentsku mobilnost. Cilj Vodiča je da studente u Srbiji upozna sa programima mobilnosti koji su im na raspolaganju, kao i da se, kroz iskustva studenata koji su u njima učestvovali, uvere da otići na razmenu zapravo nije toliko komplikovano.
Benefiti učestvovanja u programima mobilnosti su neprocenjivi, a prema istraživanju koje je sprovela Evropska komisija 80% alumnista programa mobilnosti našlo je posao u struci u roku od 3 meseca nakon završetka studija. Pored profesionalnog usavršavanja, studenti i mladi imaju priliku da usavrše i svoje meke veštine, kao što su znanje o drugim zemljama, mogućnost interaksije i rada s ljudima iz različitih kulturnih sredina, prilagodljivost, vladanje stranim jezikom i komunikacione veštine. Pored toga što programi mobilnosti mladima pružaju mogućnost ličnog i profesionalnog napretka, oni predstavljaju siguran put ka stvaranju dodatne vrednosti u društvu i platformu za interkulturalni dijalog mladih koji doprinosi rušenju stereotipa i predrasuda.
Vodiču možete pristupiti na sajtu Kancelarije za međunarodnu saradnju Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, ili putem sledećeg linka:

Kancelarija za međunarodnu saradnju

27. novembar 2020.

Aktivnosti Info centra Fondacije Tempus u decembru 2020. godine:

British Council

05. novembar 2020.

British Council je objavio poziv za mlade i talentovane studente i studentkinje osnovnih i master studija (između 18 i 30 godina) da kreiraju predloge praktičnih politika u vezi sa izazovima nastalim usled pandemije virusa COVID-19.
Pet najuspešnijih timova ili samostalnih kandidata učestvovaće u onlajn finalu takmičenja i dobiće priliku za pohađanje onlajn kursa koji organizuju univerziteti u Ujedinjenom Kraljevstvu.
Na takmičenje se studenti i studentkinje mogu prijaviti i samostalno i kao deo tima od najviše tri člana. Posebno se ohrabruju prijave timova koji uključuju studente iz više različitih akademskih oblasti. Individualne i timske prijave će biti jednako tretirane. Više detalja o samom takmičenju i formular za prijavu možete pronaći putem sledečeg linka: Studentsko takmičenje: Izazov COVID-19 | British Council

LANDS, obuka

05. novembar 2020.

Nastavak obuka iz oblasti agroturizma, Erasmus + projekat 585833 LANDS.

Tempus, vebinar

03. novembar 2020.

U utorak, 17.11.2020. godine, u 16 h, Fondacija Tempus organizuje vebinar na temu: Kako krerati novi EUROPASS CV? Više informacija i registracioni formular zainteresovani studenti i zaposleni mogu pronaći preko sledećeg linka: https://kvim.tempus.ac.rs/vebinar-europass-cv-novembar-2020/

MEKST Konferencija 2020, Turizam

27. oktobar 2020.

MEKST Konferencija je događaj koji okuplja učesnike iz celog regiona i šire, gde se dobija prilika za učenje o najsavremenijim trendovima iz oblasti turizma, hotelijerstva, menadžmenta, marketinga i srodnih oblasti. To nije sve, možda i najdragocenija prilika koju učesnici dobijaju na ovom događaju jesu kontakti i umrežavanje ljudi iz iste struke.

Erasmus, Otvorena vrata

23. oktobar 2020.

Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija obeležila je Erazmus dane organizovanjem otvorenih vrata u svom sedištu u Užicu, 15.10.2020. godine. Koordinator Erazmus+ projekta LANDS, Biljana Đuričić, prisutne je upoznala sa dosadašnjim aktivnostima i rezultatima realizacije ovog projekta, a institucionalni Erazmus+ koordinator, Ivana Marinković, im je predstavila mogućnosti i koristi koje donose Erazmus+ projekti mobilnosti studenata i zaposlenih.

Besplatne obuke

14. oktobar 2020.

Prezentacija RisHubUe obuka u petak, 16.10.2020. godine u 11:30 časova, sala 302. (2d i 3d dizajn, razvoj mobilnih aplikacija/react native, primena metoda i alata mašinskog učenja, web razvoj za apsolutne početnike, razvijanje video igara za početnike/unity, praktična primena društvenih mreža, osnove wordpressa i woocommerce-a, dokle možete stići sa naprednim znanjem wordpress-a, elementor, najpopularniji “page builder”).

Početak nove školske godine

12. oktobar 2020.

U uslovima zaštite od bolesti COVID-19, 5. oktobra 2020. godine održan je prijem novih brucoša naše Akademije, Odsek Užice.

Konkurs za stipendiranu mobilnost studenata

23. jun 2020.

Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija raspisuje konkurs za stipendiranu mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka na visokoškolskim ustanovama u ERAZMUS+ programskim zemljama. Konkurs je otvoren za studente upisane na 2. godinu osnovnih i 1. godinu master studija. Rok za podnošenje prijava je 01.07.2020. godine.

Erasmus plus projekat LANDS

18. mart 2020.

Usled proglašenja vanredne situacije na teritoriji Republike Srbije odlaže se sprovođenje obuka iz oblasti agroturizma u okviru javnog poziva Erasmus plus projekta LANDS.
U toku trajanja vanrednog stanja zainteresovani polaznici mogu pristupiti svim materijalima sa kuseva na mudl platformi - klikni ovde
Sve aktivnosti na realizaciji obuka biće nastavljene nakon prestanka važenja vanrednog stanja.

Praktične vežbe, Eko zaštita u industriji

14. mart 2020.

U okviru praktičnih vežbi iz predmeta Eko zaštita u industriji studenti VI semestra Tehnološkog odseka oba modula Ekološkog i Prehrambenog inženjerstva, sa predmetnim nastavnikom dr Snežanom Aksentijević, 9. marta 2020. godine posetili su tri poslovna sistema: Mlekaru „Spasojević“, BB Klekovaču i Hladnajču Dub.

Vežbe, Stručna praksa

12. mart 2020.

Studenti prve godine OSS Turizam u pratnji predmetnog nastavnika mr Slobodanke Marković, dana 09.03.2020. godine, posetili su Istorijski arhiv Grada Užica. Poseta Arhivu organizovana je u okviru vežbi iz predmeta Turizam i kultura, a u skladu sa tim, studentima je održano predavanje na temu ''Čuvanje i arhiviranje papirne i elektronske građe na teritoriji Zlatiborskog okruga - formiranje registrature''. Predavanje na zadatu temu održali su dr Aleksandar Savić i saradnik Nemanja Spalović. Nakon predavanja, u Izložbenom salonu Arhiva, studenti su posetili izložbu ''Banja Luka - centar Vrbasne banovine'', koja je otvorena povodom dana državnosti Republike Srbije.

Okrugli sto - FUK

6. mart 2020.

U saradnji sa Centrom za održiv lokalni i regionalni razvoj 03.03.2020. godine u prostorijama Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija Odsek Užice održan je okrugli sto: „Zašto je neophodno uvesti i implementirati sistem Finansijskog upravljanja i kontrole kod korisnika javnih sredstava

Javni poziv za učešće u obukama iz oblasti agroturizma

1. mart 2020.

Program obuka iz oblasti agroturizma se realizuje u okviru Erasmus plus projekta 585833-EPP-1-2017-1-RS-EPPKA2-CBHE-JP LANDS: "Sledeća destinacija Balkan: razvoj agroturizma". Projekat ima za cilj izgradnju kapaciteta u visokom obrazovanju, tako da ono ima aktivnu ulogu u razvoju društva koje stremi poboljšanju kvaliteta života u ruralnim oblastima kroz diverzifikaciju ruralne ekonomije.

Stručna praksa

27. decembar 2019

Poseta studenata II godine studijskog programa Menadžment i preduzetništvo, kao i studenata III godine studijskog programa Tehnološko inženjerstvo Valjaonici bakra Sevojno, u Sevojnu, 12.12.2019. god.

Stručna praksa

27. decembar 2019

Poseta studenata III godine studijskog programa Tehnološko inženjerstvo, modul Prehrambeno inženjertsvo, Poljoprivrednom kombinatu Zlatibor, 26.12.2019. god.

40 godina nastave inženjerstva zaštite životne sredine na TM fakultetu u Beogradu

24. decembar 2019

Povodom 40 godina nastave inženjerstva zaštite životne sredine na Tehnološlo-metalurškom fakultetu Univerziteta u Beogradu studenti Tehnološkog odseka Visoke škole strukovnih studija Užice su pozvani da proslave ovaj jubilej zajedno sa studentima fakulteta Tehnološko-metalurškog, Biološkog, Rudarsko-geološkog, Hemijskog i Geografskog u Beogradu, Fakulteta zaštite na radu i Mašinskog fakulteta iz Niša, Prirodno-matematičkog fakulteta iz Novog Sada i Tehničkog fakulteta iz Bora.

Praktična nastava - Tehnološki odsek

24. decembar 2019

Praktična nastava studenata naše Škole sa studijskog programa Tehnološko inženjerstvo iz nastavnih predmeta Bezbednost na radu i Tehnologije prečišćavanja otpadnih vodau (Valjaonica bakra Sevojno), kao i predmeta Bezbednost na radu u Vatrogasno-spasilačkojm jedinici Užice.

Projekat ERASMUS-LANDS

13. decembar 2019

Četvoromodulni trening edukatora iz oblasti agroturizma je održan u prostorijama naše institucije 06.12.2019. godine a sproveden u organizaciji sa Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor. Treningu su prisustvovali pred učesnika projekta iz Visoke škole strukovnih studija Užice, Regionalne razvojne agencije Zlatibor i Akademije strukovnih studija Južna Srbija i predstavnici turističkih organizacija (lokalnih i regionalnih), član gradskog veća zadužen za turizam, udruženja iz oblasti agroturizma, poljoprivrednih udruženja, poljoprivrednih gazdinstava, ekoloških društava. U okviru projekta definisana su 32 kursa koji su podeljeni u dve kategorije: kursevi za upravljanje domaćinstvima i kursevi za programe za goste.
Na treningu su ukratko predstavljeni kursevi istitucija organizatora treninga, a zatim je izvršena prioritetizacija kurseva gde su u sprovedenom radu u grupama učesnici naveli po 5 kurseva koji oni smatraju narelevantnijim za sprovođenje obuka.

Konferencija „Godina inkluzije i zapošljavanja“

11. decembar 2019

Predstavnik VŠSS iz Užica, dr Radomir Stojanović, učestvovao je konferenciji „Godina inkluzije i zapošljavanja“ sa uvodnim predavanjem na temu „Potencijal za razvoj agroturizma u godini inkuzije i zapošljavanja“. U pomenutom predavanju je istaknut značaj agroturizma u funkciji zapošljavanja u ruralnim područjima, sa posebnim fokusom na sprovođenje obuka budućih nosilaca ponude u agroturizmu, razvoja preduzetničkih veština i uloge lokalnih organa vlasti.
Konferencija je održana 09.12.2019. godine na Kopaoniku u okviru projekta koji realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, u saradnji sa opštinom Raška i Zapadnobalkanskim institutom iz Beograda.

Turizmijada 2019

10. maj 2019

Studenti turizma VŠSS iz Užica sa profesorom dr Radomirom Stojanovićem su ove godine po prvi put učestvovali na „Turizmijadi“- međunarodnom skupu studenata turizma. Ovogodišnja, dvanaesta po redu Turizmijada se održala u Budvi od 04 do 08 maja 2019. godine. Okupila je oko hiljadu studenata turizma sa visokih škola i fakulteta iz Novog Sada, Beograda, Aranđelovca, Kotora, Užica, Valjeva, Splita, Beograda, Mostara, Osijeka kao i iz Slovenije i Rumunije.
Edukativni segment činile su stručna i naučna konferencija na kojima su studenti imali priliku da slušaju eminentne predavače sa bogatim iskustvom i znanjem u oblasti turizma, hotelijerstva i marketinga na sledeće teme: Primena digitalnog marketinga u turizmu, Novi trendovi u hotelijerstvu, MICE turizam (MICE turizam) i Menadžment upravljanja prihodima (Revenue management). Nakon konferencije biće objavljena knjiga apstrakata, kojoj će biti dodeljen ISBN. Na takmičarskom delu edukativnog segmenta, studenti su imali priliku da učestvuju u “Case Study” takmičenju i takmičenju u Testu znanja.

Studentski seminar "Jačanje kapaciteta studentskih predstavnika"

18. decembar 2018

Studenti Visoke škole strukovnih studija Užice su učestvovali na seminaru "Jačanje kapaciteta studentskih predstavnika" koji se održao od 13. do 16. decembra 2018. godine na Zlatiboru.

Praktična nastava, Bezbednost na radu

17. novembar 2018

Studenti Visoke škole strukovnih studija Užice su praktičnu nastavu iz predmeta Bezbednost na radu realizovali u kompaniji Valjaonica bakra Sevojno.

Stručna praksa

07. novembar 2018

Poseta profesora, dr Vesne Marjanović i dr Nataše Ćirović i studenata VŠSS Užice „Impol Seval“ Valjaonici aluminijuma iz Sevojna, 5.12.2018. god.

Turistička konferencija „Zapadna Srbija“

05. decembar 2018

Predstavnici VŠSS Užice učestvuju na drugoj turističkoj konferenciji pod nazivom „Zapadna Srbija“ koja se ove godine održava 4. i 5. decembra u hotelu „Omorika“ na Tari. U fokusu ovogodišnje konferencije je vrlo aktuelna tema: značaj i uloga medija za razvoj turizma. Predavači su eminentni stručnjaci iz oblasti turizma, predstavnici medija i turističkih organizacija iz Srbije.
Organizator ovog skupa je bila Regionalna turistička organizacija (RTO) Zapadna Srbija sa sedištem u Užicu.

Predavanje "Aktuelna kretanja u turizmu u Srbiji i svetu"

27. novembar 2018

U ponedeljak 26.11.2018. godine u prostorijama VŠSS Užice je uspešno održano predavanje pod nazivom „Aktuelna kretanja u turizmu u Srbiji i svetu“.
Predavači su bili istaknuti stručnjaci iz ove oblasti: Aleksandar Seničić - direktor JUTA (nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije) i dr Branko Krasojević-osnivač i direktor agencije za konsalting i menadžment u turizmu „Savetnik u turizmu“.

Peta međunarodna konferencija o turizmu MEKST 2018

27. novembar 2018

Naša škola je učestvovala na petoj međunarodnoj konferenciji o turizmu MEKST 2018 koja se održala 24.11.2018. godine u Novom Sadu. Ove godine MEKST (Međunarodna konferencija studenata turizma) je okupila preko 700 učesnika (studenata i profesora) iz Srbije i još 16 zemalja iz bližeg i šireg okruženja.
Predavanja su obuhvatila tri veoma aktuelne oblasti turizma:Primena digitalnog marketinga u turizmu, Nove tendencije u turizmu i Turizam budućnosti.

Sajam turizma u Kragujevcu

27. novembar 2018

Profesori naše škole su prezentovali VŠSS Užice na Sajmu turizma u Kragujevcu, koji je održan od 23. do 25. novembra 2018. godine.

Međunarodni forum o saradnji "Zlatibor 2018"

16. novembar 2018

Profesori i studenti Visoke škole strukovnih studija prisustvuju četvrtom Međunarodnom forumu o saradnji „Zlatibor 2018“ koji se održava 15. i 16. novembra 2018. godine u hotelu Tornik na Zlatiboru. Najvažnije teme ovog međunarodnog skupa su javno privatno partnerstvo (JPP), institucionalna podrška sektoru MMSP, klastersko povezivanje, lokalni i regionalni razvoj.

Međunarodna konferencija

11. septembar 2018

Studenti i profesori VŠSS Užice učestvuju na drugoj međunarodnoj konferenciji o unapređenju turizma.
Predavači su eminentni stručnjaci iz bližeg i šireg okruženja.
Konferencija se održava u hotelu "Mona" na Zlatiboru, a organizatori su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, JP "Skijališta Srbije" i Centar za razvoj i studije iz Novog Sada.

Generator FLUO – Konkurs za studentske preduzetničke inovacije

01. jun 2018

GENERATOR FLUO – Konkurs za studentske preduzetničke inovacije sa potencijalom da kreiraju razliku na tržištu 31.05.2018 godine u “ Karbon centru” u Beogradu, održano je finale konkursa Generator Fluo.
Konkurs je bio namenjen studentima svih univerziteta i fakulteta u Srbiji koji žele da prijave svoju inovativnu, izvodljivu i održivu predužetničku ideju.

Festival studentskih radova u Valjevu

30. maj 2018

Pod sloganom „Podsticaj preduzetništva u 2018. godini“, u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Valjevu održan je jubilarni, 15. po redu Festival studentskih radova studenata.
U konkurenciji deset stručnih radova studenata, treće mesto pripalo je studentkinji naše škole Ani Sekulić za rad „Fiksna zarada ili stimulativne mere – uticaj na cenu koštanja“ (mentor dr Momčilo Vasiljević).

Praktična nastava, Bezbednost i zdravlje na radu

30. maj 2018

Studentima druge godine master studija studijskog programa Bezbednost i zdravlje na radu, u okviru predmeta Sredstva i oprema lične zaštite na radu, svojstva pojedinih sredstva i opremu za ličnu zaštitu na radu i način njihove primene demonstrirali su predstavnici firme Albo (Batajnički drum 289, 11080 Zemun, Beograd, Srbija, Web. Ova praktična nastava, u organizaciji predmetnog nastavnika i predstavnika firme Albo, održana je u ponedeljak 28. maja u prostoru naše Škole.

Edukativni seminar

22. maj 2018

Škola je ponedeljak, 21. maja 2018. godine organizovala edukativni seminar pod nazivom "Poslovno komuniciranje i pregovaranje". Predavač je bio dr Slobodan Panić, dipl.ek. Seminar je namenjen studentima, rukovodiocima kao i zaposlenima.

Generator FLUO – Konkurs za studentske preduzetničke inovacije

18. maj 2018

GLASAJTE I PODRŽITE FENOMENALNU IDEJU!!!

Na konkursu GENERATOR FLUO Societe Generale banke svojom inovativnom idejom „Kompostane“ , studenti naše škole, Milena Tomić, student Master strukovnih studija Bezbednosi i zdravlja na radu, i Ivana Radmilović, student Osnovnih studija inženjerstva zaštite životne sredine, prošle su 3 kruga takmičenja i tako od 169 prijavljenih timova ušle u finale od najboljih 10 projektnih idеја.

ERASMUS - Sledeća destinacija Balkan – razvoj agroturizma

18. maj 2018

Naša škola je učesnik ERASMUS projekta pod nazivom „Sledeća destinacija Balkan – razvoj agroturizma“ u okviru koga je održan skup u Drvengradu, Mokra Gora. Projekat ima za cilj da se razmotre mogućnosti razvoja ove grane turizma u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Dan sudenata

26. april 2018

Na svečanosti povodom Dana studenata predstavnici Studentskog parlamenta naše škole su prestavili svoje aktivnosti u proteklom periodu. Tom prilikom su uručene stipendije studentima naše škole od strane uspešnih kompanija sa područja zlatiborskog okruga: MPP Jedinstvo Sevojno, ZIP Univerzal (ZIP Univer) Užice i Mlekara Spasojević, Bajina Bašta.

Prezentacija konkursa „Fluo generator“

24. mart 2018

U četvrtak, 22. marta 2018. godine, na VPTŠ Užice je održana prezentacija konkursa banke Sosijet ženeral Srbija (sa partnerima) za studentske inovacije „Fluo generator“. Tim banke na čelu sa gospođom Ljiljanom Gardić, menadžerom ekspoziture u Užicu, kao i dr Radomir Stojanović, šef odseka za menadžment naše škole, detaljno su upoznali preko 100 studenata o svim aspektima konkursa.
Osim značajnog broja prisutnih studenata VPTŠ Užice, o njihovom velikom interesovanju za pomenuti konkurs dovoljno govori podatak da su već oformili nekoliko timova, uz stručnu pomoć i podršku svojih profesora.
Pored studenata i brojnih profesora VPTŠ Užice, prezentaciji su prisustvovali i studenti Učiteljskog fakulteta iz Užica.

Naša škola na Sajmu obrazovanja u Čačku

19. mart 2018

Naša škola se predstavila na Sajmu obrazovanja „Indeks 2018“ koji se po četrnaesti put održao 16.03.2018. godine u Čačku. Tim za promociju VPTŠ je zainteresovanim učenicima završnih razreda srednjih škola iz Čačka, Lučana, Guče i okolnih mesta predstavio sve studijske programe na osnovnim, specijalističkim i master studijama.
Na ovom Sajmu obrazovanja je učestvovalo preko četrdeset visokoškolskih ustanova-visokih škola, fakulteta i univerziteta iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša, Čačka i Kruševca. Sajam je organizovala Turistička organizacija grada Čačka u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja-školska uprava Čačak i Nacionalnom službom za zapošljavanja (filijala Čačak).

Dan Škole

12. decembar 2017

Svečana akademija povodom Dana Škole, održana je u četvrtak, 07.12.2017. godine sa početkom u 13 časova.
Uz prisutvo velikog broja gostiju, studenata i zaposlenih proslavili smo 42. godine uspešnog rada i postojanja.

Mesec dana preduzetništva na VPTŠ Užice

26. decembar 2017

Serija predavanje u okviru „Mesec dana preduzetništva na VPTŠ Užice“ uspešno je realizovana u prostorijama naše škole.

Učešće na turističkoj konferenciji „Zapadna Srbija“

07. decembar 2017

Profesori i studenti osnovnih i specijalističkih studija VPTŠ iz Užica učestvovali su 5 i 6 decembra 2017. godine na turističkoj konferenciji pod nazivom „Zapadna Srbija“ u hotelu Mona na Zlatiboru.
U fokusu konferencije su bile vrlo aktuelne teme iz oblasti turizma: Problem nerigistrovanog turističkog prometa, naplata boravišne takse, Društvene mreže u funkciji promocije turističke destinacije, Podsticaji za receptivne turističke agencije, Uslovi za razvoj receptivne ponude, Značaj videa i ju tjuba za privlačenje turista, Zlatar-destinacija u usponu, Užice-prva zelena staza u Srbiji, Razvoj avanturističkog turizma u Srbiji.
Organizator skupa je bila regionalna turistička organizacija (RTO) Zapadna Srbija sa sedištem u Užicu.

Sajam turizma Kragujevac

30. novembar 2017

Profesori i studenti VPTŠ iz Užica i akreditovane visokoškolske jedinice u Kragujevcu su posetili međunarodni Sajam turizma i seoskog turizma.

Radionica "Istraživanje javnog mnjenja"

26. oktobar 2017

Učenici naše Škole prisustvovali su radionici "Istraživanje javnog mnjenja". Radionica je održana 19. oktobra 2017.godine u Velikoj sali Gradske kuće (Opština Užice), u saradnji Kancelarije za komunikaciju Grada Užica i CeSID-a.

SED 2017

08. oktobar 2017

Škola je po deseti jubilarni put uspešno organizovala Međunarodnu naučnu konferenciju "Nauka i visoko obrazovanje u funkciji održivog razvoja“ ovog puta na Mećavniku, 6. i 7. oktobra 2017. godine.

Škola u medijima

10. oktobar 2017

U nedeljniku "Vesti" od 06. oktobra 2017. godine objavljen je članak "Prijem za brucoše" povodom svečanog prijema novih studenata u našoj Školi. Novinar D.Cvijović.

Sajam startap kompanija na Zlataru-Novoj Varoši

10. oktobar 2017

Profesori i studenti VPTŠ su u ponedeljak, 09. oktobar 2017. godine posetili mini sajam startap kompanija na Zlataru-Novoj Varoši, koji se organizuje u okviru projekta "Podrška razvoju privatnog sektora u južnoj i jugozapadnoj Srbiji (PSD)".
Projekat realizuje Razvojna agencija Srbije (RAS) u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor iz Užica, drugim regionalnim razvojnim agencijama, u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodnu saradnju (USAID), misija u Srbiji, koja finansira projekat.

Svečani prijem novih studenata

25. septembar 2017

Škola u ponedeljak, 02. oktobra 2017. godine u 12 časova, amfiteatar 302, organizuje svečani prijem novih studenata.

Konkurs Razvojne agencije Srbije (RAS)

04.jul 2017

Veliki uspeh naših studenata Milene Tomić, Ivane Radmilović i Darinke Gluščević, predvođenih mentorom prof. dr Ljiljanom Trumbulović. Na konkursu Razvojne agencije Srbije (RAS) „Najbolja projektna ideja za regionalni razvoj“ usvojili su posebnu nagradu sa njihovim rešenjem za najbolji uticaj na životnu sredinu: "Iskorišćenje deponijskog gasa za proizvodnju električne energije u Regionalnom centru za upravljanje otpadom Duboko”.
Nagradu je na svečanoj dodeli u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti (SANU) uručila ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović.

CEEPUS mreža

07.jul 2017

Visoka poslovno-tehnička škola strukovnih studija, Užice pripada CEEPUS mreži Nastava i istraživanje u oblasti hemije životne sredine i toksikologije (CEEPUS network Teaching and research in environmental chemistry and toxicology).
Tokom školskih 2014/2015 i 2016/2017 godina Fakultet zdravstvenih nauka, Univerziteta u Ljubljani, koordinator CEEPUS mreže Nastava i istraživanje u oblasti hemije životne sredine i toksikologije, organizovao je za studente Letnju školu pod nazivom Opasne materije, u kojoj su učestvovali i studenti naše Škole.

Okrugli sto "Energetska efikasnost u zgradarstvu..."

02.jun 2017

U našoj Školi je u ponedeljak, 29. maja 2017. godine održan Okrugli sto "Energetska efikasnost u zgradarstvu i obnovlјivi izvori energije", uz prisustvo predstavnika struke i preduzetnika iz ove oblasti.

XIV festival studentskih radova VIPOS

02.jun 2017

Na XIV festivalu studentskih radova VIPOS, studenti Visoke poslovno-tehničke škole predstavili su deset radova, devet u takmičarskom delu i jedan u revijalnom.
U takmičarskom delu iz oblasti ekonomskih nauka, predstavljeno je osam, a iz oblasti informacionih tehnologija jedan rad. Prvoplasirani rad iz oblasti ekonomskih nauka je, prema ocenama žirija, "Kompostiranje", rad naše koleginice Milene Tomić, apsolventa studijskog programa Inženjerstvo zaštite životne sredine.
Studenti su ostvarili zapažene rezultate, predstavili su školu na najbolji način.

Okrugli sto "Energetska efikasnost u zgradarstvu..."

23.maj 2017

Škola vas poziva da uzmete učešće u radu Okruglog stola "Energetska efikasnost u zgradarstvu i obnovlјivi izvori energije". Okrugli sto će se održati u ponedelјak, 29. maja 2017. godine sa početkom u 13:00 u sali 109, Visoke poslovno-tehničke škole strukovnih studija u Užicu, Trg Sv. Save 34.

Stručna praksa Namenska proizvodnja "Prvi partizan"

23.maj 2017

Poseta rukovodstva Škole preduzeću "Prvi partizan" A.D. gde naši studenti obavljaju stručnu praksu.

Višijada 2017

19.maj 2017

U Bugarskom letovalištu Nesebar održava se tradicionalna Višijada uz učešće studenata naše Škole. Našim studentima četitamo na osvojenom prvom mestu u ženskoj košarci.

Okrugli sto "Energetska efikasnost u zgradarstvu..."

11.maj 2017

Škola vas poziva da uzmete učešće u radu Okruglog stola "Energetska efikasnost u zgradarstvu i obnovlјivi izvori energije". Okrugli sto će se održati u ponedelјak, 29. maja 2017. godine sa početkom u 13:00 u sali 109, Visoke poslovno-tehničke škole strukovnih studija u Užicu, Trg Sv. Save 34.

Studentsko prvenstvo Srbije u Judo-u

10.maj 2017

U Nišu je 15. aprila 2017. godine održano Studentsko prvenstvo Srbije u Judo-u. Naš student Bakić Almin je uspešno predstavljao našu Školu i osvojio bronzanu medalju. Čestitamo našem studentu na sjajnom rezultatu. Na tatamiju sportske hale OŠ “Miroslav Antić” u Nišu nadmetali su se džudisti osam Unierziteta iz Srbije.

Praktična nastava na studijskom programu Inženjerstvo zaštite životne sredine

30.novembar 2016

U okviru praktične nastave na studijskom programu Inženjerstvo zaštite životne sredine studenti i profesori Škole su posetili sledeće institucije:

Obaveštenje studentima - Predavanje prof. dr Michael Koniordos

27.april 2016

U sklopu implementacije TEMPUS projekta broj 544543-TEMPUS-1-2013-1-RS-TEMPUS-JPCR pod nazivom “Modernizacija i harmonizacija studijskih programa iz oblasti turizma u Srbiji - MHTSPS”, prof. dr Michael Koniordos će 04. i 05. maja 2016. godine održati predavanja studentima Visoke poslovno-tehničke škole u Užicu na temu kompleksnosti koncepta turizma

XXIV Regionalno takmičenje srednjih mašinskih škola

14.april 2016

U Bogatiću je 08. aprila 2016. godine održano XXIV regionalno takmičenje učenika srednjih mašinskih škola zapadne Srbije. Za regionalno takmičenje se kvalifikovalo 57 takmičara iz 15 srednjih mašinskih škola regiona zapad iz predmeta: Statika, Kompjuterska grafika - 2D i Modeliranje mašinskih elemenata i sklopova.

Već tradicionalno, treći put zaredom, kao suorganizator takmičenja je bila VPTŠ Užice, čiji nastavnici su sastavili takmičarske zadatke i teorijske testove iz gore navedenih predmeta, bili članovi Centralne komisije i Komisija za pregled i bodovanje takmičarskih zadataka. Na opšte zadovoljstvo organizatora takmičenja: Mačvanske srednje škole i suorganiizatora: Visoke poslovno-tehničke škole, takmičenje je proteklo bez prigovora od strane takmičara i njihovih mentora.