ARHIVA - Novosti

Okrugli sto "Energetska efikasnost u zgradarstvu..."

02.jun 2017

U našoj Školi je u ponedeljak, 29. maja 2017. godine održan Okrugli sto "Energetska efikasnost u zgradarstvu i obnovlјivi izvori energije", uz prisustvo predstavnika struke i preduzetnika iz ove oblasti.

XIV festival studentskih radova VIPOS

02.jun 2017

Na XIV festivalu studentskih radova VIPOS, studenti Visoke poslovno-tehničke škole predstavili su deset radova, devet u takmičarskom delu i jedan u revijalnom.
U takmičarskom delu iz oblasti ekonomskih nauka, predstavljeno je osam, a iz oblasti informacionih tehnologija jedan rad. Prvoplasirani rad iz oblasti ekonomskih nauka je, prema ocenama žirija, "Kompostiranje", rad naše koleginice Milene Tomić, apsolventa studijskog programa Inženjerstvo zaštite životne sredine.
Studenti su ostvarili zapažene rezultate, predstavili su školu na najbolji način.

Okrugli sto "Energetska efikasnost u zgradarstvu..."

23.maj 2017

Škola vas poziva da uzmete učešće u radu Okruglog stola "Energetska efikasnost u zgradarstvu i obnovlјivi izvori energije". Okrugli sto će se održati u ponedelјak, 29. maja 2017. godine sa početkom u 13:00 u sali 109, Visoke poslovno-tehničke škole strukovnih studija u Užicu, Trg Sv. Save 34.

Stručna praksa Namenska proizvodnja "Prvi partizan"

23.maj 2017

Poseta rukovodstva Škole preduzeću "Prvi partizan" A.D. gde naši studenti obavljaju stručnu praksu.

Pripremna nastava

11.mart 2017

VPTŠ i ove godine organizuje pripremnu nastavu za lakše polaganje prijemnog ispita. Pripremna nastava je besplatna. Početak, 01. april 2017. godine.

Prijava ispita - Junski ispitni rok

17.maj 2017

Prijava ispita za Junski ispitni rok od 22. - 26. maja 2017. godine. Uslov za prijavu ispita su izmirene sve rate za školarinu za školsku 2016/2017. godinu.

Višijada 2017

19.maj 2017

U Bugarskom letovalištu Nesebar održava se tradicionalna Višijada uz učešće studenata naše Škole. Našim studentima četitamo na osvojenom prvom mestu u ženskoj košarci.

Okrugli sto "Energetska efikasnost u zgradarstvu..."

11.maj 2017

Škola vas poziva da uzmete učešće u radu Okruglog stola "Energetska efikasnost u zgradarstvu i obnovlјivi izvori energije". Okrugli sto će se održati u ponedelјak, 29. maja 2017. godine sa početkom u 13:00 u sali 109, Visoke poslovno-tehničke škole strukovnih studija u Užicu, Trg Sv. Save 34.

Studentsko prvenstvo Srbije u Judo-u

10.maj 2017

U Nišu je 15. aprila 2017. godine održano Studentsko prvenstvo Srbije u Judo-u. Naš student Bakić Almin je uspešno predstavljao našu Školu i osvojio bronzanu medalju. Čestitamo našem studentu na sjajnom rezultatu. Na tatamiju sportske hale OŠ “Miroslav Antić” u Nišu nadmetali su se džudisti osam Unierziteta iz Srbije.

Praktična nastava na studijskom programu Inženjerstvo zaštite životne sredine

30.novembar 2016

U okviru praktične nastave na studijskom programu Inženjerstvo zaštite životne sredine studenti i profesori Škole su posetili sledeće institucije:

Obaveštenje studentima - Predavanje prof. dr Michael Koniordos

27.april 2016

U sklopu implementacije TEMPUS projekta broj 544543-TEMPUS-1-2013-1-RS-TEMPUS-JPCR pod nazivom “Modernizacija i harmonizacija studijskih programa iz oblasti turizma u Srbiji - MHTSPS”, prof. dr Michael Koniordos će 04. i 05. maja 2016. godine održati predavanja studentima Visoke poslovno-tehničke škole u Užicu na temu kompleksnosti koncepta turizma

Obaveštenje studentima - Studenstki parlament

27.april 2016

Zapisnik o preliminarnim rezulatatima izbora za Studenstki parlament možete pogledati u prilogu.

Obaveštenje studentima - Studenstki parlament

25.april 2016

Liste prijavljenih kandidata za izbor u Studenstki parlament za sve studijske programe, kao i Rešenja o izboru za pojedine studijske programe se nalaze u prilogu.

Obaveštenje studentima - Studenstki parlament

21.april 2016

Obaveštenja o izborima za Studentski parlament i Rešenja o imenovanju članova izborne komisije se nalaze u prilogu.

Predsednik Studentskog parlamenta Katarina Strainovic

Raspored ispita - April 2016

06.april 2016

Raspored ispita na Osnovnim studijama u aprilskom ispitnom roku.

Raspored ispita - Specijalističke studije - April 2016

06.april 2016

Raspored ispita na Specijalističkim studijama u aprilskom ispitnom roku.

XXIV Regionalno takmičenje srednjih mašinskih škola

14.april 2016

U Bogatiću je 08. aprila 2016. godine održano XXIV regionalno takmičenje učenika srednjih mašinskih škola zapadne Srbije. Za regionalno takmičenje se kvalifikovalo 57 takmičara iz 15 srednjih mašinskih škola regiona zapad iz predmeta: Statika, Kompjuterska grafika - 2D i Modeliranje mašinskih elemenata i sklopova.

Već tradicionalno, treći put zaredom, kao suorganizator takmičenja je bila VPTŠ Užice, čiji nastavnici su sastavili takmičarske zadatke i teorijske testove iz gore navedenih predmeta, bili članovi Centralne komisije i Komisija za pregled i bodovanje takmičarskih zadataka. Na opšte zadovoljstvo organizatora takmičenja: Mačvanske srednje škole i suorganiizatora: Visoke poslovno-tehničke škole, takmičenje je proteklo bez prigovora od strane takmičara i njihovih mentora.

Obaveštenje studentima Škole - Sednica Studentskog parlamenta

14.april 2016

Sednica Studentskog parlamenta će se održati u ponedeljak, 18. aprila 2016. godine u 15 časova, amfiteatar 302. U prilogu možete pogledati Spisak svih članova Studentskog parlamenta, kao i Dnevni red sednice.

Obaveštenje studentima Škole

11.april 2016

U prilogu možete pogledati Konačne rezultate izbora za dopunu članova Studentskog parlamenta.

Obaveštenje studentima Škole

U prilogu možete pogledati Zapisnik o rezultatima glasanja za izbor za dopunu članova Studentskog parlamenta.

Obaveštenje studentima Škole

Broj nedostajućih članova za Studentski parlament po studijskim programima osnovnih i specijalističkih strukovnih studija dat je u Tabeli u prilogu.

Obaveštenje studentima Škole - Studentski parlament

04.april 2016

Pošto je u toku prijavljivanja za članstvo u Studentski patrlament (u petak 01.04.2016. godine), jedna studentkinja dala ostavku na članstvo (Marijana Petrović GR 28/12), što utiče na broj kandidata koji se zaokružuju prilikom glasanja, neophodno je da se i ostali, sadašnji članovi Parlamenta (Spisak 2. koji se nalazi na oglasnim tablama), ukoliko ne žele da budu članovi, o tome pismeno izjasne do utorka, 05.04.2016. godine.

Nakon toga objaviće se broj nedostajućih članova, pojedinačno za svaki studijski program.

direktor prof. dr Ivana Ćirović

Obaveštenje studentima Škole - Izbori za članstvo u Studentski parlament

04.april 2016

Izbori za članstvo u Studentski parlament, održaće se u četvrtak 07. i petak 08.04.2016. godine u vremenu od 09-13 časova u slušaonici br. 304.

Na glasanje je potrebno poneti indeks.

Obaveštenje studentima Škole

Obaveštenje studentima o načinu prijavljivanja zainteresovanih kandidata za članstvo u Studentskom parlamantu.

Obaveštenje studentima Škole

U prilogu možete pogledati Obaveštenje studentima Škole u vezi Studentskog parlamenta, spisak studenata koji su izabrani na poslednjim redovnim izborima prošle godine, kao i Rešenje o izboru Komisije za sprovođenje radnji za dopunu članova Studentskog parlamenta..

Dan Škole - 40 godina postojanja

Dana, 25.novembra 2015.godine Visoka poslovno-tehnička škola strukovnih studija u Užicu proslavila je 40 godina rada i razvoja. U prisustvu velikog broja gostiju, studenata i zaposlenih Svečana sednica je održana u 12 časova u sali 302 .

Saradnja sa drugim Visokoškolskim ustanovama

U cilju preduzmanja aktivnosti koje će dovesti do potpisivanja Protokola o naučno-tehnološko-obrazovnoj saradnji između Visoke poslovno-tehničke škole, Užice i Akademije društvenih nauka, Lođ, dr Vesna Marjanović je bila u službenoj poseti Lođu u periodu od 24-26 maja 2015. godine.

Naučna saradnja Škole

Izveštaj o učešću naše Škole u CEEPUS (Nastava i istraživanje u oblasti hemije životne sredine i toksikologije) mreži.

Terenska nastava smer Turizam

Foto galerija studenata treće godine studija naše Škole sa Terenske nastave, studijski program Turizam.

Terenska nastava smer Turizam

Foto galerija studenata druge godine studija naše Škole sa Terenske nastave, studijski program Turizam.

Prvi studentski sajam obrazovanja i zapošljavanja

Visoka poslovno-tehnička škola strukovnih studija u Užicu organizovala je Prvi studentski sajam obrazovanja i zapošljavanja u okviru TEMPUS Projekta Establishing and capacity building of the Southern Serbian-Academy and the National Conference for Vocational Higher Education 517200-1-2011-1-BE-TEMPUS-SMGR, 20. marta 2015. godine.
Na Sajmu su učestvovali predstavnici obrazovnih, naučnih, državnih, društvenih, privrednih, medijskih i drugih subjekata, profesori i studenti, koji su u raznim oblicima delovanja uključeni u razvoj visokog obrazovanja u celini, a posebno u cilju promocije Škole i bržeg zapošljavanja naših diplomiranih studenata.

Javni nagradni konkurs

Javni nagradni konkurs "Petar Damjanović" u kome vrši izbor najboljeg rada iz oblasti izrade dizajna i tehničke dokumentacije za mašine, uređaje i noseće metalne konstrukcije rađenog programom Autodesk Inventor Professional 2015.

Upis!!! Upis !!! Upis!!!

22. maj 2014.

Konkursi za upis studenata u školsku 2014/2015.godinu:

Akcija primarne selekcije otpada

22. maj 2014.

Visoka poslovno-tehnička škola u saradnji sa JKP „Duboko“, JKP Bioktoš, RRA, Eko-fondom... iz Užica organizuje akciju primarne salekcije komunalnog otpada.

Samovrednovanje - Važno!!!

14. maj 2014.

Obavezno samovrednovanje studijskih programa, uslova studiranja i škole od strane studeneta obaviće se u periodu od 02. do 06. juna 2014.godine u kabinetu 319. Raspored po grupama će biti naknadno objavljen.

Samovrednovanje - Važno!!!

21. maj 2014.

Obavezno samovrednovanje studijskih programa, uslova studiranja i škole od strane studeneta obaviće se u periodu od 02. do 06. juna 2014.godine u kabinetu 319. Prisustvo je obavezno, da bi ste mogli overiti semestar.

Prijava ispita

13. maj 2014.

Prijava ispita za junski ispitni rok od 26.-30. maja 2014.godine.
Uslov za prijavu ispita su izmirene sve rate za školarinu za školsku 2013/2014. godinu.

XXII regionalno takmičenje učenika srednjih mašinskih škola

09. maj 2014.

U Užicu je 25. aprila 2014. godine održano XXII regionalno takmičenje učenika srednjih mašinskih škola, region - zapad. Za takmičenje se kvalifikovao 61 takmičar iz 15 srednjih mašinskih škola regiona zapad iz predmeta Kompjuterska grafika - 2D i Modeliranja mašinskih elemenata i sklopova.

Kao suorganizator takmičenja je bila VPTŠ čiji nastavnici su sastavili takmičarske zadatke i bili članovi Centralne komisije i Komisija za pregled i bodovanje takmičarskih zadataka iz Kompjuterske grafike - 2D, Teorijskog dela – Modeliranje mašinskih elemenata i sklopova i Praktičan rad - Modeliranja mašinskih elemenata i sklopova.
Na opšte zadovoljstvo organizatora takmičenja Tehničke škole i suorganiizatora Visoke poslovno-tehničke škole, takmičenje je proteklo bez prigovora od strane takmičara i njihovih mentora.

Uskršnji praznici

11. april 2014.

Povodom vaskršnjih praznika Škola neće raditi u periodu od 18.aprila 2014.godine do 21.aprila 2014.godine.

Škola nastavlja sa radom 22.aprila 2014.godine.

Raspored ispita - Specijalističke studije

31. mart 2014.

Raspored ispta u aprilskom ispitnom roku na specijalističkim studijama možete pogledati u meniju Nastava ili ovde.

Škola u medijima

28. mart 2014.

U nedeljniku Vesti od 28.marta 2014. godine objavljen je članak pod nazivom "Unapređenje studijskih programa turizam" povodom učešća naše Škole u Tempus projektu "Modernizacija i harmonizacija studijskih programa turizam u Srbiji". Članak možete preuzeti ili pogledati ovde. Intervju priredila Dragica Cvijović, novinar nedeljnika Vesti.

Raspored predavanja - Specijalističke studije

26. mart 2014.

Raspored predavanja na specijalističkim studijama u letnjem semestru školske 2013/2014.godine možete pogledati u meniju Nastava ili ovde.

Program univerzitetske radne prakse

17. mart 2014.

Javni poziv za učešće u programu univerzitetske radne prakse.

Prijava ispta - April 2014

10. mart 2014.

Prijava ispita u aprilskom ispitnom roku od 17-21.marta 2014.godine.

Apsolventski ispitni rok

06. mart 2014.

Raspored ispita u apsolventskom ispitnom roku - mart 2014.

Prijava ispita

24. februar 2014.

Prijava ispita za martovski ispitni rok (za apsolvente više škole) od 3-4. marta 2014.godine.

Obaveštenje za zaposlene i studente

12. februar 2014.

Povodom državnog praznika Republike Srbije Sretenje – Dan državnosti Srbije Škola neće raditi 15. i 17. februara 2014. godine. Letnji semestar počinje 18. februara 2014. godine.

Overa semestra

12. februar 2014.

Overa zimskog i upis letnjeg semestra od 18.02.2014.godine do 28.02.2014.godine. Za overu semestra je potrebno:

  • Semestralni list (kupuje se u knjižari)
  • List izbornog predmeta (uzima se u Školi)
  • Izmirene rate školarine (decembar, januar i februar)

Raspored ispita - specijalističke studije

22. januar 2014.

Raspored ispita na specijalističkim studijama po smerovima:

Januarski ispitni rok

Raspored ispta u januarskom ispitnom roku 2014.god.

Stručna praksa

Počev od januarskog roka 2014. godine predmet Stručna praksa (Stručna praksa 1, Stručna praksa 2) ima tretman kao i bilo koji drugi ispit na studijskom programu.