ZDRAVSTVENA NEGA

Diferencijalni ispit

Studijski program osnovnih strukovnih studija Zdravstvena nega može upisati kandidat sa prethodno završenom gimnazijom ili srednjom stručnom školom iz područja rada: zdravstvo i socijalna zaštita (medicinska, zdravstvena, farmaceutska, veterinarska srednja škola...), a koji je postigao odgovarajući uspeh na prijemnom ispitu.
Studijski program Zdravstvena nega pored kandidata iz prethodnog stava može upisati kandidat sa stečenim srednjim obrazovanjem u četvorogodišnjem trajanju pod uslovom da položi diferncijalni ispit iz Zdravstvene nege.
Tronedeljna priprema (90 časova) za polaganje praktičnog dela diferencijalnog ispita iz Zdravstvene nege, obavljaće se od 30.jula do 17. avgusta 2018. godine u okviru ZC Užice (Opšta bolnica u Užicu, a deo obuke je moguće obaviti i u drugim zdravstvenim ustanovama koje pripadaju ZC Užice).
Diferencijalni ispit će se održati 27. avgusta 2018. godine, prema programu nastavnog predmeta Zdravstvena nega srednje Medicinske škole.

  • link - formular za prijavu za tronedeljnu pripremu u ZC Užice i polaganje diferencijalnog ispita iz predmeta Zdravstvena nega
  • link - primerak probnog Testa diferencijalnog ispita Zdravstvena nega
  • link - pitanja za diferencijalni ispit Zdravstvena nega