Cilj ovog modula je da polaznike osposobi za prezentovanje proizvodene zdravstveno bezbedne hrane, bez ili sa minimalnom upotrebom hemijskih preparata i đubriva. Modul podrazumeva promociju i upotrebu proizvoda ratrskih, povrtarskih, voćarskih, vinogradarskih i stočarskih poljoprivrednih proizvoda proizvedenih na zdrav način. Takođe je u okviru modula planirana degustacija organskih proizvoda, promocija i prodaja istih kroz jednodnevni praktično-teoretski kurs.Svrha programa je da doprinese edukovanju članova porodičnih seoskih domaćinstava sa ciljem ostvarivanja dodatne vrednosti kroz proizvodnju i  prodaju organskih proizvoda. Ovim programom polaznici kursa, nosilac porodičnog poljoprivrednog gazdinstva i članovi gazdinstva će biti osposobljeni da upotrebe proizvedene, pripremljene i upakovane organske proizvode biljnog i animalnog porekla, u cilju promocije kraja u kome žive i proizvode hranu. Polaznici će ovim programom biti podstaknuti i osposobljeni da organizuju proizvodnju i preradu organskih proizvoda biljnog i animalnog porekla na stručan način uz posedovanje znanja iz oblasti organske proizvodnje. Polaznici će uz stečeno znanje i veštine prezentovanja moći da stručno organizuju proizvodnju organskih proizvoda proizvedenih na tradicionalan način i iste ponude turistima ili u objektima agroturizma